Hlavní navigace

Canon má konečně outdoorový foťák - Powershot D10

23. 2. 2009

Sdílet

S novým digitálním fotoaparátem Canon PowerShot D10 se můžete vydat na vysokohorskou túru, na pláž nebo se třeba i potápět a nevadí, když vám sem tam třeba upadne na zem. Model je totiž téměř nezničitelný.

Canon Powershot D10

Canon PowerShot D10

Fotoaparát Canon PowerShot D10 je designově netradičním počinem se zaobleným tělem a nepřehlédnutelným poutkem. S modelem PowerShot D10 můžete fotografovat ve vodě bez obav z poškození i bez podvodního pouzdra, a to až do hloubky deset metrů pod hladinou. Dále by měl tento prachuvzdorný model odolat i pádu z výšky 122 centimetrů a fotit s ním můžete i v desetistupňovém mrazu.


Novinka patří do dvanáctimegapixelové kategorie, objektiv umožňuje trojnásobné optické přiblížení. Solidní je světelnost objektivu (od F2,8 do F4,9) a jako pozitivní hodnotíme přítomnost optického stabilizátoru obrazu. Powershot D10 je expozičním automatem s 18 režimy. Citlivost snímače má velký rozsah: od ISO 100 až do ISO 3200.

Kromě statických fotografií s modelem pořídíte i ozvučené video, a to maximálně ve VGA rozlišení (640 x 480 bodů) při rychlosti až 30 snímků za sekundu. Na zadní straně novinky najdete pouze malý 2,5palcový  LCD displej, ovšem s vysokým rozlišením (230 000 pixelů).

Byl pro vás článek přínosný?