Hlavní navigace

Canon PIXMA iP4950 tiskne fotografie také z Full HD videa

28. 8. 2011

Sdílet

 Autor:
Společnost Canon představila fototiskárnu PIXMA iP4950, která nahrazuje model PIXMA iP4850. Jaké funkce a technologie dostala do vínku?

PIXMA iP4950 je vybavena celou řadou funkcí podněcujících kreativitu. Vylepšená funkce tisku z Full HD videa uživatelům umožňuje vytisknout momenty z videí zachycených na kompaktní digitální fotoaparáty a digitální zrcadlovky Canon. Nově představený režim „Layout Print“ pak umožňuje z krátkého filmového klipu vytvořit tištěný komiksový příběh.

Software Easy-PhotoPrint EX zprostředkuje nejen tisk fotografií, ale také kalendářů a alb. Nově obsahuje i efekt Zábavný filtr, který přidává zábavné efekty, včetně rozmazaného pozadí, změkčení či efektu rybího oka. Fotografie lze proměnit také s efektem Miniatura, takže na obrázku objekty vypadají jako malé modely. Efekt Fotoaparát na hraní zase dodává fotografiím barevný nádech typický pro dětské fotoaparáty.

Canon PIXMA iP4950 tiskne fotografie také z Full HD videa

Tiskárna disponuje také funkcí pro automatický oboustranný tisk, který by měl pomoci omezit zbytečné plýtvání papírem. Nová funkce Ekologické informace přitom na displeji zobrazuje, kolik CO2 a papíru tato volba šetří. PIXMA iP4950 používá 5 samostatných inkoustových zásobníků. Technologie ChromaLife100+ slibuje životnost fotografií až 300 let.

Roli tiskové technologie v tomto případě obsadila technologie Canon FINE s velikostí kapiček 1pl a rozlišením až 9600 dpi, která by měla zabezpečit vysokou kvalitu tisku a ostré podání textu. Udávaná rychlost dosahuje standardu ISO ESAT: 12,5 obr./min. pro černobílý a 9,3 obr./min. pro barevný tisk. Fotografie 10 x 15 cm bez okrajů tiskne přibližně 20 vteřin. Novinka nabízí také přímý potisk disků s novými šablonami pro nálepky a obaly.

Fototiskárna Canon PIXMA iP4950 bude dostupná v Evropě od září 2011. Kompletní specifikace produktu naleznete na webu výrobce.

Canon PIXMA iP4950Canon PIXMA iP4950

Byl pro vás článek přínosný?