Hlavní navigace

Čas aktualizovat Chrome (už zase). Letos už devátá kritická chyba

23. 8. 2024

Sdílet

 Autor: PCWorld (s využitím DALL-E)
Google letos už podeváté upozorňuje, že je potřeba aktualizovat Chrome kvůli chybě v zabezpečení.

Začíná to být už ohraná písnička: Google našel další chybu zabezpečení nultého dne, kterou je třeba okamžitě opravit. Ale vážně, raději hned aktualizujte Chrome… Jak píše magazín BleepingComputer, letos je to už podeváté, co Google objevil a opravil bezpečnostní chybu v prohlížeči Chrome. A i když už vás to nebaví poslouchat, záplata je nutná a naléhavá, protože tato zranitelnost je už zneužívána.

Víte, co znamenají zkratky používané ve světě počítačů?

HDMI, BIOS, CPU… Vyznáte se ve zkratkách, které možná velmi často slyšíte? A tušíte, co dělají? Zkuste si náš kvíz.

Nejčerstvější velká aktualizace řeší problém s označením CVE-2024–7971, tzv. type confusion vulnerability, která se týká chyby v googlovském JavaScript enginu. Problém byl objeven minulý měsíc institucí Threat Intelligence Center a Security Response Center spadající pod Microsoft, avšak ani jedna ze společností nevysvětluje, jak přesně je chyba zneužívána.

CS24

Microsoft je samozřejmě konkurentem Googlu, ale o Chrome se eminentně zajímá. Prohlížeč Googlu je nejen s přehledem nejdominantnějším webovým prohlížečem na planetě, ale je také blízkým příbuzným microsoftího Edge (oba jsou totiž založeny na open-source projektu Chromium od Googlu).

Video ke kávě

Máte čas na rychlé a informativní video?

Čerstvá aktualizace Chromu obsahuje také sedm dalších záplat označených za vysoce prioritní a třináct dalších se střední nebo nízkou prioritou. Takže verze 128.0.6613.84 je ta, kterou byste měli mít pro Windows a Linux, 128.0.6613.85 pro Mac.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.