Hlavní navigace

CeBIT 2007: Nové TV tunery od LifeView

15. 3. 2007

Sdílet

Sledujte klasické analogové, DVB-T i DVB-S vysílání přes jediné zařízení. Společnost LifeView představila na CeBITU 2007 tři nové produkty určené nejen pro stolní, ale i pro přenosné počítače.

CS24



Prvním představeným produktem je FlyTV Express X1 MST-STA2, což je televizní karta zvládající zpracovat tři typy vstupního televizního signálu – DVB-S pro satelitní příjem, DVB-T pro digitální příjem pozemního vysílání a nakonec nechybí ani klasický příjem analogového vysílání PAL. Jelikož je karta vybavena dvěma tunery, je možné využít funkce PIP – obraz v obraze nebo nahrávat na počítač jiný kanál než na jaký se uživatel zrovna dívá. Podstatnou výhodu má tato televizní karta také v tom, že používá moderní rozhraní PCI Express x1 a uživatelé ji budou moci použít v zatím ne moc obsazených PCI Express slotech.



Druhou novinkou je pak model FlyDVB Trio osazený dvojicí tunerů schopných zpracovat jak digitální DVB-T a DVB-S, tak i analogový televizní signál. Přídavná karta nabízí pokročilé funkce jako obraz v obraze, možnost nahrávat jiný program než ten, který aktuálně sledujete, a v neposlední řadě má tato karta certifikaci pro nový operační systém Microsoft Windows Vista. FlyDVB Trio osadíte opravdu do jakéhokoliv počítače, neboť disponuje rozhraním PCI, nacházející se snad na všech v současné době dostupných PC sestavách.



Poslední představenou novinkou je FlyDVB Trio CardBus, což je obdoba předchozího modelu, jen určeného pro přenosné počítače. Na kartě jsou pak i konektory Cinch pro snadné připojení Pro uživatele starších notebooků je potěšující zpráva, že disponuje rozhraním PCMCIA, novější verze s Express rozhraním přijde na trh během měsíce.

První kusy všech televizních tunerů jsou ke spatření na CeBITu, v prodeji by se u nás mohly objevit do konce května. Cena všech modelů pro český trh ještě nebyla stanovena.

Foto: Animation Technologies Inc.

- - Petr Matuška