Hlavní navigace

CeBIT 2007: TrekStor Vibez 12 GB - MP3 player, který potěší zrak i sluch

Sdílet

MP3 přehrávač nám v naší domovině nechtěl nikdo půjčit, tak jsme si jej prohlédli a poslechli v Hannoveru. Byl krásný na pohled, hladký na dotek a bylo těžké jej pustit z ruky a vrátit.

ICTS24

Stylový přehrávač MP3 s vestavěným jednopalcovým diskem s kapacitou 8 nebo 12 GB jsme si už párkrát chtěli půjčit k testování, ale nenašel se nikdo, kdo by nám jej zapůjčil (přestože v internetových obchodech je k dispozici). Svižná procházka výstavištěm ale dovedla naše kroky až k tvůrcům tohoto designového zázraku a tak jsme si mohli poslechnout, potěžkat a přeměřit tento modrostříbrný (nebo černostříbrný) klenot až na stánku výrobce.




Vlastnit v době PMP přehávačů jen MP3 zařízení se může zdát jako anachronismus, ale tento názor změníte v době, kdy se vám TrekStor Vibez dostane do ruky. Je prostě krásný. Přední strana s tmavomodrým plastem, ze které svítí tmavomodrý displej s výborně čitelným světlým písmem, vypadá nadmíru elegantně.



Zadní strana je chromově stříbřitá, vysoce lesklá, se signaturou Vibez a značkou 12 GB, informující o kapacitě pevného disku. Přehrávač, který si poradí s formáty MP3, WMA, OGG, FLAC a WAV a informace o jednotlivých souborech čerpá a zobrazuje z ID3 tagů, dokáže také na TFT displeji s rozlišením 126 x 132 bodů a úhlopříčkou 1,5" zobrazit i JPG fotografie, například obrázky alba, z něhož jsou hudební soubory uloženy. Playlist skladeb si můžete upravovat v počítači, a pak jej společně se soubory přemístit prostřednictvím USB 2.0 rozhraní (slouží také pro nabíjení, pokud nemáte napájecí adaptér) do přehrávače, nebo si můžete vytvořit vlastní přímo v playeru.

Li-Ion akumulátor by měl podle vyjádření výrobce vydržet na 20 hodin přehrávání hudby, dobíjení netrvá déle než 3 hodiny. Rozměry přehrávače jsou 105 x 50 x 18 mm, v balení k němu dostanete celkem kvalitní sluchátka (pecky) Sennheiser, USB kabel, audio kabel pro nahrávání prostřednictvím Line-In, řemínek a CD se softwarem pro Windows. Jedinou nevýhodou je zřejmě cena výrobku, která se pohybuje kolem 6 500 Kč.

Foto: TrekStor

- - Václav Maletínský