Hlavní navigace

Centrum domácí zábavy od Aceru

22. 10. 2007

Sdílet

Společnost Acer představuje produkt Aspire easyStore - nové domácí zařízení pro správu digitálních médií. Apire easyStore se může stát centrálním datovým skladem vaší domácnosti s kapacitou až 2TB.

Aspire easyStore je zařízení, které má ambice stát se digitálním srdcem vaší domácnosti. Jeho kapacita může být až 2TB a může v sobě přehledně ukládat veškerá vaše potřebná multimediální data – je to tedy domácí knihovna s digitálním obsahem. Do produktu můžete pohodlně ukládat jak fotografie z prázdnin, sbírky filmů, tak i hudebních skladby. Výhodou produktu je fakt, že budou vaše data pěkně a přehledně na jednom místě a budou jednoduše dostupná přes síť. Data jsou navíc v zařízení Aspire easyStore ve větším bezpečí než pokud jsou uložena na klasickém pevném disku.


Aspire easyStore může být užitečný třeba pro fotografy, kteří potřebují ukládat digitální snímky a nechtějí si pořizovat další USB pevný disk, pro uživatele, kteří vlastní několik počítačů a chtějí si udělat pořádek v digitálních archívech, pro rodiny s více digitálními přístroji i pro uživatele, kteří si chtějí bezpečně uložit důležité soubory.

Přístroj Aspire easyStore lze připojit k domácí síti bezdrátově, a tedy nejste omezeni při volbě umístění připojovacími kabely. Přístroj je vcelku malý (16 x 18 x 21 cm) a výrobce slibuje i tichý chod. Z těchto důvodů by neměl být problém umístit zařízení téměř kamkoliv v domácnosti.

Aspire easyStore s maximální kapacitou 2 TB může pojmout až 500 000 digitálních fotografií, 300 000 hudebních nahrávek ve formátu mp3 a cca 4285 hodin filmů.

Vestavěné servery UPnP AV a DLNA umožňují připojení a streamování digitálního obsahu na kompatibilních mediálních přehrávačích bez ohledu na to, kde jsou právě umístěny, zda v ložnici nebo v obývacím pokoji.

Každý den Aspire easyStore automaticky ukládá kopie důležitých souborů podle vaší volby z připojeného zařízení doma a nebo ze zařízení zapojeného v síti. Jestliže dojde ke ztrátě souborů z důvodů náhodného vymazání, nesprávné funkce počítače nebo selhání pevného disku, přehrajete si je zpátky z přístroje Aspire easyStore. Aspire easyStore umí ochránit i vaše vzácné soubory pro případ selhání některého ze čtyř pevných disků, jimiž je vybaven.

Výrobce slibuje snadné ovládání. Zprovoznit jde údajně ve třech krocích: Zapnete ho, připojíte k síti síťovým kabelem (který je součástí dodávky) nebo bezdrátově a vložíte disk CD-ROM do domácího počítače. Jakmile je přístroj automaticky nalezen v bezdrátové síti, měl by být okamžitě připraven k použití.

- - Jaroslav Kasal

Byl pro vás článek přínosný?