Hlavní navigace

CES 2009: Náramkový LG a recyklovaná Motorola

12. 1. 2009

Sdílet

 Autor:
Do nové éry zmenšování mobilních telefonů se rozhodla vkročit společnost LG s telefonem ve tvaru náramkových hodinek. Motorola zase chystá výrobu telefonů z recyklovaného plastu.

Představený náramkový telefon Touch Watch Phone GD910 jihokorejského výrobce LG podporuje sítě třetí generace (3G) a kromě běžného volání umí i textové zprávy a videohovory. Ovládání se realizuje hlavně přes dotykový displej s úhlopříčkou 3,6 cm (1,43 palce), k dispozici jsou i boční tlačítka. Vedle telefonických funkcí si GD910 uchová samozřejmě i svoji hodnotu jako hodinky.

LG-GD910

Telefon není tak malý, jako běžné hodinky, všechnu elektroniku je třeba někam umístit a také baterie je větší, než u běžných digitálních hodinek. To se podepsalo hlavně na tloušťce přístroje, která je 13,9 mm. Novinka může také fungovat jako MP3 přehrávač a mezi jeho funkcemi telefonu je i rozpoznávání řeči.

GD910 bude uveden nejprve v Evropě, až později v USA dle toho, jaký zájem budou mít místní operátoři a také zřejmě jaký vliv bude mít na trh s mobilními telefony tamní pokles spotřebitelské poptávky.

LG-GD910

LG-GD910

Jestliže si občas říkáte, cože se děje s tím vším recyklovaným plastem, jednou z odpovědí již zanedlouho bude: „Vyrábějí se z něj mobilní telefony.“

Alespoň až se začne vyrábět „zelený“ telefon Motorola W233 Renew. Díky využití recyklovaných plastových lahví je navíc výroba takového telefonu o 20 % méně energeticky náročná, než kdyby se vše produkovalo nanovo. Zelenost celého telefonu bude posílena menší velikosti krabice, ve které se mobil bude prodávat, plus manuál bude vytištěn na recyklovaném papíře a za použití rostlinného inkoustu.

Úspornost telefonu se má projevit i na jeho výdrži, která by měla být až devět hodin hovoru. Podrobnosti o dostupnosti či ceně nejsou známy, nicméně telefon zřejmě nebude výrobně extra, takže ho lze očekávat během několika měsíců.

CS24

Motorola W233 Renew

 Motorola W233 Renew