Hlavní navigace

CES 2009: OLED fotorámeček pro perfektní barvy

13. 1. 2009

Sdílet

 Autor:
Na veletrhu uvedený fotorámeček Kodak má špičkový OLED panel, proti němuž jsou současné LCD rámečky je hračkou pro nenáročné.

Kodak udělal radost všem těm, kterým jsou současné fotorámečky s LCD panely spíše pro smích.. Zvláště ty levnější jsou vybavené špatnou elektronikou a nejlevějšími verzemi TN panelů s pomalou odezvou, navíc s malou vnitřní pamětí.

To vše neplatí pro 7,6“ rámeček Kodak s výborným OLED panelem. Technologie organických tekutých krystalů je předpokládaný nástupce LCD, má výborné barvy a pozorovací úhly, což souvisí s tím, že v OLED panelech svítí samotné body, není potřeba dodatečného podsvícení. Dalším plusem OLED je také nižší spotřeba proti LCD.

Rámeček je jen 3 mm tenký, hlavně má ale vynikající plné barvy a pozorovací úhly omezené jen samotným tělem rámečku.

Díky integrovanému Wi-Fi je možné rámeček pohodlně bezdrátově připojit do sítě či k jinému Wi-Fi zařízení a například na něm číst RSS zprávy. Kromě toho umí samozřejmě zobrazovat obrázky staticky, za sebou v intervalech i přehrávat video.

Kodak OLED fotorámeček

Díky OLED dosahuje obraz kontrastního poměru 30000:1 a rozlišení má širokoúhlé 800 x 480 bodů. Interní paměť 2 GB může být dále rozšířena externí paměťovou kartou.

Samozřejmě vše má svou cenu a tato je v tomto případě v USA rovných tisíc dolarů, což bude v našich končinách znamená kolem 25000 českých korun, respektive 900 euro.

Kodak OLED fotorámeček

CS24

 Kodak OLED fotorámeček

Kodak OLED fotorámeček