Hlavní navigace

CES 2010: Lenovo ThinkPad Edge

8. 1. 2010

Sdílet

 Autor:
Lenovo představilo nový 13“ business notebook řady ThinkPad Edge. Oživuje dosud dosti konzervativní vzhled notebooků Lenovo pro podnikatele.

Lenovo se na veletrhu CES 2010 skutečně činí, představilo mnoho barevných notebooků, které mají rozrušit vnímání společnosti jako výrobce sice spolehlivých, ale vzhledově nezajímavých přístrojů. Mezi jinými se zde návštěvníci mohli setkat s novou řadou notebooků ThinkPad Edge, které jsou určeny zvláště pro podnikatele a malé podniky. 13“ model představuje první notebook ThinkPad, který nabízí dvoujádrový procesor AMD spolu s technologií Vision Pro.

Měl by nabízet dostatečný výkon a také na poměry Lenova atraktivní vzhled a cenovou dostupnost. Mimo jiné to například znamená použití nových barevných provedení a vylepšené voděodolná klávesnice. Rodina ThinkPad Edge, která rozšiřuje portfolio společnosti Lenovo, má proto oslovit ty uživatele z oblasti SMB, které dříve odrazoval příliš konzervativní design notebooků ThinkPad ve stylu „šedivá krabice“. Vedle černé si tam mohou zákazníci zvolit i výrazné lesklé červené provedení.

Notebooky ThinkPad Edge mají i velký multi-dotykový touchpad poskytující větší plochu pro prsty a pro gesta jako zmenšení, zvětšení a rolování, ovládání usnadňuje i trackpoint.

Unitř je dvoujádrový procesor Athlon Neo X2, nebo Intel SU7300 na platformě Intel GS45, operační systém je Windows 7, baterie by měla vydržet až osm hodin. I reproduktory by měly být výkonnější než dříve a součástí počítače je i webová kamera a mikrofon pro rychlé internetové volání.Podrobné specifikace jsou v tabulce.

13“ notebook ThinkPad Edge bude v prodeji od poloviny února (február) za cenu od 15000 korun s daní (~570 euro).

Lenovo ThinkPad Edge

CS24

Lenovo ThinkPad Edge

Lenovo ThinkPad Edge