Hlavní navigace

CES 2010: Motorola Backflip

18. 1. 2010

Sdílet

Motorola představila zajímavě řešený mobil Backflip s výklopnou klávesnicí, zadním ovládacím touchpadem a operačním systémem Android.

Google Nexus One byl sice na CES 2010 nejviditelnějším představeným smartphonem, rozhodně však ne jediným. Mezi další zajímavé modely patří například Motorola Backflip, která je také vybavena čím dál oblíbenějším mobilním operačním systémem Android.

Backflip má velkou 3,1“ dotykovou obrazovku, samozřejmě kapacitní bez stylusu (což mají všechny telefony s OS Android), a velkou klávesnici, která ovšem není vysouvatelná, jak je podobných modelů zvykem, ale výklopná. Díky tomu je prý větší, než bývá u stejně velkých telefonů zvykem. Tento design také umožňuje si postavit mobil do pozice vhodné pro sledování videa či pro použití jako hodiny s budíkem.

Telefon má také na zadní straně malý touchpad, kterým lze ovládat telefon a navigaci na něm i dosti neobvykle zezadu. I tento prvek přispívá k designové zajímavosti Backflipu a nezklame ani jeho vnitřní výbava.

Rozlišení 3,1“ displeje je 320x480 bodů a podpora sítí zahrnuje GSM/HSDPA, Wi-Fi b/g, GPS a Bluetooth 2.1 s EDR. Integrovaná kamera je 5-megapixelová s automatickým zaostřováním a LED přisvětlením, sluchátka se připojují do standardního 3,5mm audio jacku, nechybí akcelerometr. Data jsou ukládána na microSD karty (to znamená maximálně 32 GB) a velikost přístroje vážícího 133 gramů je 108x53x15,3 mm.

Jediným zklamáním tak je standardně dodávaná verze Androidu 1.5, nicméně novější verze 2.1 bude k dispozici během jara a v Evropě se už pravděpodobně bude dodávat nejnovější verze systému. Přesné datum zahájení prodeje ani cena však nejsou známy.

Motorola slíbila, že vydá i další chytré telefony s OS Android, které by měly oživit prodeje mobilů této značky a snad i pomoci dosáhnout své bývalé slávy. Motorola se přitom evidentně spoléhá na čínský trh, protože tam brzo začne prodávat dva modely s Androidem - MT710 Zhiling a XT800.

Dobré zprávy měla Motorola i pro současné uživatele jejích mobilů s Androidem, v další aktualizaci totiž získají podporu Adobe Flash 10.1, a tím i přístup k více webovým stránkám.

Motorola Backflip

Motorola Backflip

Motorola Backflip

Motorola Backflip

CS24

Motorola Backflip

foto:Motorola, trustedreviews.com