Hlavní navigace

Český Windows Vista SP1 uveden podle plánu

16. 4. 2008

Sdílet

Uvedení servisního balíčku se pokládá za významný okamžik pro Microsoft z toho důvodu, že v podnikové sféře se Windows Vista dosud příliš neuplatnily a prodávaly se především s novými počítači. Předpokládá se, že podnikoví zákazníci čekají s přijetím nového systému právě na vydání aktualizace kumulativně opravující hlavní bezpečnostní chyby.

Jak bylo již dříve oznámeno, aktualizace Windows Vista SP1 je dostupná také v české verzi podle termínu stanoveného Microsoftem. Zájemci mohou stáhnout instalační soubor nebo použít službu Windows Update.
Anglická verze byla uvedena před necelým měsícem (viz zde). Uvedení servisního balíčku se pokládá za významný okamžik pro Microsoft z toho důvodu, že v podnikové sféře se Windows Vista dosud příliš neuplatnily a prodávaly se především s novými počítači. Předpokládá se, že podnikoví zákazníci čekají s přijetím nového systému právě na vydání aktualizace kumulativně opravující hlavní bezpečnostní chyby (trochu podobný scénář se odehrál i u Windows XP).

Problém s přístupem k Windows Update mohou mít uživatelé, kteří testují verzi 8 prohlížeče Microsoft Internet Explorer.
Mimochodem, i samotný balíček Windows Vista SP1 se již od svého uvedení stihl dočkat opravy (viz zde). Počítače se systémem Windows Vista SP1 jsou mj. ohroženy chybou v přehrávači Flash , kterou však společnost Adobe již mezitím opravila. Service Pack 1 byl nekompatibilní s některými programy včetně těch bezpečnostních (viz zde), výrobci již však reagovali uvedením fungujících verzí
Trend Micro nabízí aktualizace pro Windows Vista SP1

Viz také
Windows Vista Service Pack 1 nepůjde spustit na cracknutém systému
Internet Explorer 8 znemožňuje stahovat opravy z webu Windows Update

Autor článku