Hlavní navigace

Chcete rychlejší, chytřejší a lepší Google Chrome? - 2. díl

23. 2. 2013

Sdílet

 Autor: © backgroundstore - Fotolia.com
Ve druhé části seriálu se budeme zabývat možnostmi experimentů v Google Chrome, o nichž většina uživatelů nemá ani tušení.

1. díl - Úvod, výkonná rozšíření

 

Experimentujte na vlastní riziko

Abyste se dostali k ukrytým experimentálním možnostem Google Chromu, napište do adresového políčka prohlížeče následující text (a potom zmáčkněte Enter):

chrome://flags/

Dostanete se na stránku obsahující škálu experimentálních možností, z nichž několik přímo ovlivňuje chování a výkon programu. Pro zobrazení dalších skrytých menu, ke kterým se můžete dostat přes adresové políčko, zadejte stejným způsobem následující text:

chrome://chrome-urls/

Stránka „flags“ je tou, na níž Chrome nabízí všechny skryté a experimentální možnosti, takže přesně tímto směrem se teď vydáme.

V tuto chvíli je vhodné zmínit, že všechny experimenty, které na základě našeho článku provedete, provádíte na vlastní riziko a za jejich následky na chod vašeho prohlížeče (respektive celého počítače) nenese zodpovědnost naše redakce. V podstatě platí to, co napsal Google na úvod stránky „flags“:

Pozor, tyto experimenty mohou skončit všelijak. UPOZORNĚNÍ Tyto experimentální funkce se mohou kdykoli změnit, zhroutit nebo zmizet. Nemůžeme vůbec zaručit, co se po zapnutí těchto experimentů stane. Prohlížeč může například samovolně vybouchnout. Ale bez legrace: Prohlížeč může smazat veškeré vaše údaje nebo neočekávanými způsoby narušit vaše zabezpečení či soukromí. Experimenty, které zapnete, budou k dispozici všem uživatelům prohlížeče. Buďte prosím obezřetní.“

Přestože věci, které budeme řešit níže v tomto článku, vám mohou maximálně zapříčinit spíše menší chyby renderování a nepříznivě ovlivnit výkon prohlížeče (a nezpůsobí nějakou velkou újmu), je opatrnost na místě.

 

Na další experimentování se můžete těšit v dalším díle.

Byl pro vás článek přínosný?