Hlavní navigace

Chcete se naučit používat Skype bez účtu? - 2.díl

5. 1. 2017

Sdílet

 Autor: (c) NOBU - Fotolia.com
Potřebujete použít Skype a nemáte účet, popřípadě si nechcete jej kvůli tomu nechcete zřizovat? Nevadí - jde to i bez něj.

Předcházející díl

 

U programu Skype se nedávno objevila nová a velmi zajímavá funkce, která umožňuje komukoliv zdarma používat verzi této aplikace, a to aniž byste museli mít zřízen uživatelský účet.

Začínáme využívat Skype bez uživatelského účtu

 

Začínáme na webu služby Skype

Vzhledem k tomu, že se jedná o webovou službu, je třeba logicky začít na webu Skype.com. Jakmile se vám zobrazí obsah internetové stránky, uvidíte na ní tlačítko s popiskem Zahájit konverzaci.

Zadejte uživatelské jméno, které chcete použít pro konverzaci

Po stisku zmiňovaného tlačítka se zobrazí malé okno, které vás požádá o zadání vašeho jména. Vzhledem k tomu, že toto jméno není nijak svázáno s žádným uživatelským účtem, můžete použít libovolné jméno. Osobně bychom se nijak nespoléhali na Skype, pokud bychom chtěli vést nějakou anonymní nebo důvěrnou konverzaci. Nikdo vám však nebrání, abyste pro jistotu nepoužili třeba pseudonym.

Po zadání jména stiskněte znovu tlačítko Zahájit konverzaci. Poté je možné, že se vám zobrazí spouštěcí obrazovka Skype, protože Microsoft začne připravovat konverzaci přes Skype vedenou bez uživatelského účtu.

Skype for Web bez uživatelského jména

Jakmile bude vše připraveno, zobrazí se okno služby Skype for Web pro uskutečnění komunikace. Abyste umožnili ostatním připojit se k vám, musíte sdílet jedinečnou internetovou adresu, která vám byla přidělena právě pro vaši konverzaci. Internetový odkaz odpovídající internetové adrese získáte buď zkopírováním odkazu v levém panelu, nebo z velkého modrého pole, které se nachází uprostřed obrazovky. Zkopírovaný odkaz můžete sdílet stejně jako kterýkoliv jiný odkaz – elektronickou poštou, přes Facebook, Twitter, SMS, WhatsApp atd.

Pokud pošlete odkaz nějakému jinému uživateli na jeho počítač, pak tento uživatel bude moci po klepnutí na tento odkaz spustit program Skype na jeho počítači. Pokud však tento uživatel nebude chtít použít pro konverzaci svůj účet, pak postačí, když stiskne tlačítko pro navázání konverzace, kterým použije Skype for Web v režimu hosta. Uživatelé používající mobilní zařízení mohou použít internetovou adresu URL služby Skype pro realizaci konverzace ze svých smartphonů nebo tabletů, a to za pomoci mobilních aplikací pro službu Skype.

Užijte si konverzaci pomocí aplikace Skype bez uživatelského účtu!

Byl pro vás článek přínosný?