Hlavní navigace

Chcete změnit e-mail a nechcete přijít o přátele? - 1.díl

10. 12. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Podrobný návod pro hladký přechod ze starého e-mailu na nový.

Dokážete si představit, kde všude používáte svoji (starou) e-mailovou adresu? Často jsou to místa, která jsou mimo vaši přímou kontrolu, takže snadno můžete při změně e-mailové adresy uvést spoustu lidí v omyl. Vaše e-mailová adresa se nachází v adresářích či e-mailových schránkách spousty dalších lidí,  e-mail jako přihlašovací jméno používá spousta webů a stará e-mailová adresa je i třeba na vašich vizitkách.

Přechod na jinou e-mailovou adresu může tak být docela výzvou pro každého, kdo se do toho pustí.

1. Ještě si nějaký čas ponechte starou e-mailovou adresu

Ze všeho nejdříve je kontaktujte vašeho poskytovatele e-mailové adresy a zjistěte, po jak dlouhou dobu bude ochoten vám ponechat vaši starou e-mailovou adresu a za jakou cenu. Ve většině případů stojí za to zaplatit poskytovateli tolik, aby vám vaši starou e-mailovou adresu ponechal minimálně několik měsíců.

2. Uvědomte všechny, že měníte svou e-mailovou adresu

V dalším kroku oznamte všem, že měníte svoji e-mailovou adresu. Pošlete e-mail ze své nové e-mailové adresy všem, které máte ve svém adresáři – příbuzným , známým i třeba svým obchodním partnerům. E-mail adresujte sami sobě (použijte svou novou e-mailovou adresu) a do skryté kopie pak vložte všechny ostatní.

Nezapomeňte skutečně použít skrytou kopii. V opačném případě byste prozradili e-mailovou adresu svých přátel, známých a obchodních partnerů úplně všem, což by mohlo řadu lidí rozzlobit – zejména tehdy, když někteří lidé použijí při následné komunikaci funkci Odpovědět všem.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?