Hlavní navigace

Chcete změnit e-mail a nechcete přijít o přátele? - 3.díl

12. 12. 2017

Sdílet

 Autor: © Gajus - Fotolia.com
Podrobný návod pro hladký přechod ze starého e-mailu na nový.

Předcházející díl

 

Dokážete si představit, kde všude používáte svoji (starou) e-mailovou adresu? Často jsou to místa, která jsou mimo vaši přímou kontrolu, takže snadno můžete při změně e-mailové adresy uvést spoustu lidí v omyl. Vaše e-mailová adresa se nachází v adresářích či e-mailových schránkách spousty dalších lidí,  e-mail jako přihlašovací jméno používá spousta webů a stará e-mailová adresa je i třeba na vašich vizitkách.

Přechod na jinou e-mailovou adresu může tak být docela výzvou pro každého, kdo se do toho pustí.

4. Aktualizujte si svá přihlášení k webům, blogům, newsletterům…

Dále si projděte všechny weby, k nimž se přihlašujete pomocí e-mailové adresy a změňte si přihlašování tak, abyste se přihlašovali svojí novou e-mailovou adresou.

To samé udělejte i s přihlášeními k odebírání různých příspěvků, např. blogů, newsletterů nebo jen skupin přátel – vše změňte tak, abyste nevypadli ze seznamu.

5. Pro lenochy

Všem těmto operacím se můžete vyhnout, pokud si svoji starou e-mailovou adresu ponecháte navždy – to se vyplatí zejména tehdy, pokud se jedná o e-mailovou adresu, která vám byla poskytnuta levně, popřípadě ještě lépe zdarma. Můžete ji nechat, aby se postupem času vyřadila z činnosti sama, popřípadě z ji můžete použít pro ukládání spamu.

6. Další možnosti pro snazší správu e-mailových adres

Další možností, kdy se budete chtít zbavit své staré e-mailové adresy, pak může být i to, že se vám poštovní schránka na této e-mailové adrese zaplní nejrůznějším balastem. Pokud se to stane, pak si musíte svoji novou e-mailovou adresu chránit, aby nedopadla tak, jako ta vaše stará e-mailová adresa. Využijte službu, která umožňuje zřízení jednorázových e-mailových schránek, z nichž se následně e-mailové zprávy přeposílají do vaší skutečné e-mailové schránky. Pokud se pak budete někomu bát poskytnout svoji e-mailovou adresu, pak bez obav můžete použít tu jednorázovou. V tomto směru můžeme doporučit Blur, což je zdarma dostupné rozšíření pro Firefox a Chrome. Další možnosti pak jsou spamex nebo mailshell.

Nakonec je tu ještě jedna možnost, kterou doporučujeme zvážit. Kupte si svoji vlastní doménu a používejte e-mailovou schránku zřízenou na této doméně. Vzhledem k tomu, že vlastníte doménu, vám nikdo nemůže vaši e-mailovou schránku vzít. Ceny hostingu domén jsou velmi různé, takže pokud se rozhodnete pro toto řešení, nakupujte s rozmyslem.

A když už jsme u těch výdajů, nezapomeňte také přetisknout vizitky.

 

Byl pro vás článek přínosný?