Hlavní navigace

Check Point nabízí bezpečnostní bránu R70

4. 5. 2009

Sdílet

Check Point uvádí R70, novou verzi své bezpečnostní brány a řešení pro její správu. Zařízení Check Point R70 je založeno na současně oznámené architektuře softwarových bladů, která podle dodavatele poskytuje novou úroveň flexibility, jednoduchosti a rozšiřitelnosti.

Pro potřeby nové bezpečnostní brány R70 byla funkce prevence narušení sítě (IPS) převedena do samostatného softwarového bladu. Nový softwarový blade IPS poskytuje dle Check Pointu komplexní ochranu, dynamickou správu IPS a výkon v řádech gigabitů nesrovnatelný s dnešními IPS systémy. Zároveň flexibilita řešení R70 umožňuje do budoucna nasazovat i nově vyvinuté technologie pro prevenci narušení sítě.

Architektura softwarových bladů umožňuje firmám vybírat pouze konkrétní bezpečnostní aplikace nebo softwarové blady, které aktuálně potřebují. Mohou si tak zvolit například firewall, VPN, IPS, antivirus a další funkcionality z knihovny čítající přes 20 softwarových bladů. Výhodou softwarových bladů má být možnost jejich instalace bez nutnosti nového hardwaru, výrazná úspora času při jejich aktivaci a nízké provozní náklady.
Check Point R70 s novým softwarovým bladem IPS používá několikavrstvé jádro poskytující průchodnost firewallu spolu s integrovanou ochranou IPS až 10 Gb/s. Softwarový blade IPS zajišťuje ochranu před malwarem, červy a dalšími hrozbami jak pro pracovní stanice a servery, tak i pro operační systémy.

Check Point R70 nabízí dva nové blady pro správu, jeden pro analýzu IPS událostí a druhý pro řízení bezpečnostních bran. Blade pro analýzu IPS událostí umožňuje zaměřit se na kritické události a funkce, poskytuje grafický pohled na objemy dat v reálném čase a také rychlou změnu z všeobecného pohledu na pohled forenzní, umožňující prověření případného útoku. Softwarový blade pro správu slučuje do jednoho nástroje centrální administraci bladů a také aktivaci všech bezpečnostních zařízení Check Point. Jednotná správa umožňuje administrátorům řídit, nastavovat bezpečnostní politiku a aplikovat ochranná opatření napříč celou bezpečnostní infrastrukturou z jednoho rozhraní.

příloha_ovladnete_sva_data

 

 

Byl pro vás článek přínosný?