Hlavní navigace

Check Point Software měl rekordní čtvrtletí

16. 11. 2010

Sdílet

Check Point Software oznámil rekordní výsledky svého hospodaření za třetí čtvrtletí roku 2010.

„Jsem velmi rád, že jsme v tomto čtvrtletí dosáhli rekordního čtvrtletního výsledku všech dob. Překonali jsme tak náš maximální odhad příjmů a výnosu na akcii,“ říká Gil Shwed, prezident a CEO společnosti Check Point. „Za tímto růstem stojí především prodej síťových bezpečnostních produktů, který b6yl silný v všech regionech a zejména pak v Americe a ve východní Asii.“

Celkové příjmy dosáhly výše 273,2 milionu dolarů, což představuje 17% nárust v porovnání s 233,6 milionu dolarů ve třetím čtvrtletí 2009. Během třetího čtvrtletí 2010 společnost Check Point zpětně odkoupila 1,44 milionu akcií v celkové hodnotě 50 milionů dolarů.

Podle firmy bylo nejdůležitějšími události čtvrtletí představení řešení Application Control Software Blade, které umožňuje organizacím zabezpečit a spravovat tisíce Web 2.0 aplikací pomocí kontroly aplikací Check Point AppWiki, tj. knihovny aplikací, která obsahuje více než 50 000 widgetů pro Web 2.0 a přes 4 500 internetových aplikací.

Uvedena byla bezpečnostní brána Security Gateway Virtual Edition (VE), která pomocí zabudované technologie VMsafe umožňuje zabezpečit privátní i veřejné cloudy. Zařízení Series 80 je nová bezpečnostní brána Series 80 určená pro firemní pobočky. Zařízení disponuje propustností o výkonu 1,5 Gbit a je k dostání v ceně pod 2 500 dolarů.

Byl pro vás článek přínosný?