Hlavní navigace

Check Point VPN-1 chrání vzdálený přístup pro Apple iPhone

25. 6. 2008

Sdílet

Řešení umožní podle dodavatele bezpečný přístup do podnikových sítí všem uživatelům iPhone. Ochrana dat se zajišťuje šifrovaným spojením mezi iPhonem a bránou VPN-1. Zákazníci mohou odesílat e-maily a využívat firemní data bez nutnosti instalace dalšího software v iPhonu.

Check Point Software nabízí ve svém produktu VPN-1 podporu pro Apple iPhone. Řešení umožní podle dodavatele bezpečný přístup do podnikových sítí všem uživatelům iPhone. Ochrana dat se zajišťuje šifrovaným spojením mezi iPhonem a bránou VPN-1.

„Použití jednotného bezpečnostního řešení pro vzdálený přístup do podnikových sítí znesnadňuje rozmanitost mobilních přístrojů využívaných k těmto účelům. S úspěchem iPhone obdrželo i naše IT oddělení celou řadu dotazů na připojení právě tohoto přístroje do podnikových sítí,“ uvedl Luděk Hrdina, marketingový manažer společnosti Check Point Software Technologies pro východní Evropu. „Pro iPhone jsme vytvořili jednoduchou aplikaci, která umožní bezpečné připojení skrz brány VPN‑1.“

Check Point VPN-1 díky podpoře vestavěného iPhone L2TP klienta poskytuje zákazníkům řešení pro vzdálený přístup k firemním serverům pomocí VPN technologie. Zákazníci mohou odesílat e-maily a využívat firemní data bez nutnosti instalace dalšího software v iPhonu.

Správci mohou rovněž využít výhody sdílení hesel a certifikátů pro všechny telefony iPhone v síti a jednotlivým uživatelům přidělit pouze specifický login. Novinka tak eliminuje nutnost vytvářet separátní vstupní klíče pro každé zařízení. Check Point VPN-1 pro iPhone zákazníkům rovněž umožňuje šifrovat přenos citlivých dat a osobních dat na úrovni IP.

Viz také:
Analytici jsou k iPhone 3G stále skeptičtí
Obavy z bezpečnosti iPhonu stále zavírají dveře do firem