Hlavní navigace

Chytré telefony Nokia se zase vyrábí v Evropě. Zatím jen v omezeném množství

6. 10. 2023

Sdílet

 Autor: HMD Global
V Evropě se znovu vyrábí chytré telefony Nokia. Tedy alespoň v malém množství. Výrobce chce otestovat, zda bude o ně zájem a pak případně rozjede větší výrobu.

Výrobu rozjela v Maďarsku finská společnost HMD Global, která značku Nokia může využívat. Produkovat začala konkrétně model Nokia XR21. Firma o tom informovala na svém blogu.

Zatím se ale jedná o limitovanou edici tohoto modelu. Firma si chce totiž otestovat, zda o něj bude vůbec zájem, aby posléze mohla rozjet větší výrobu. „Jsme nadšeni, že vyrábíme Nokia XR21, náš typický odolný 5G smartphone, v Evropě. Jsme odhodláni investovat do zabezpečení, technologií a výrobních procesů, díky nimž jsou naše zařízení bezpečnější a mají delší životnost,“ uvedl Jean-Francois Baril, spoluzakladatel, předseda představenstva a generální ředitel HMD Global.

Firma mluví i o bezpečném dodavatelském řetězci a také o tom, že chce poskytovat bezpečnostní funkce přizpůsobené přímo zákazníkům.

Telefon ve verzi Frosted Platinum si už nyní mohou koupit zákazníci v několika evropských státech. Vyjde na 699 euro, v přepočtu tedy zhruba na 17 tisíc korun. O něco levnější černou verzi pak hodlá společnost HMD Global nabízet o padesát euro levněji.

Byl pro vás článek přínosný?