Hlavní navigace

Čína souhlasí s převzetím Motoroly společností Google

21. 5. 2012

Sdílet

 Autor:
Tak už i Čína požehnala svazku Motoroly a Googlu. Podepsání smluv by se mělo uskutečnit do dvou dnů. Google za Motorolu utratí 13 miliard dolarů a bude trvat nejméně 9 měsíců, než proběhne kompletní převzetí společnosti.

Tak už i Čína požehnala svazku Motoroly a Googlu. Podepsání smluv by se mělo uskutečnit do dvou dnů. Google za Motorolu utratí 13 miliard dolarů a bude trvat nejméně 9 měsíců, než proběhne kompletní převzetí společnosti.

Kontroloři budou dohlížet na dodržování stanovených podmínek. Čína s prodejem souhlasila pouze pod podmínkou, že operační systém Android bude po nejméně pět následujících let stále k dispozici zdarma, těžko říct, po jak dlouhém vyjednávání a váhání na tuto podmínku Google přistoupil.

CS24

Prozatím není jasné, co přesně se bude po převzetí Motoroly dít. Google celosvětově zaměstnává asi 33 tisíc lidí a nyní k nim přibude dalších 19 tisíc zaměstnanců Motoroly. Internetový gigant Google se sice nechal slyšet, že s počty lidí u Motoroly nebude nijak hýbat a ponechá společnosti samostatnost, ale kdo ví, dnes není nic jisté.

Google zdůraznil, že Motorola nezíská oproti konkurenci žádnou výhodnější podporu pro své smartphony, ale pokud ne, jaký mělo celé převzetí smysl? Pevně doufáme, že se z tohoto svazku narodí nějaké šikovné dítko. Mohlo by se jmenovat Motogle nebo třeba Googorola.