Hlavní navigace

Co byste měli vědět, abyste mohli TV využít jako monitor - 2.díl

Sdílet

 Autor: © SSilver - Fotolia.com
Televize místo monitoru? Bude to fungovat? A stojí to vůbec za to?

Předcházející díl

 

Před několika měsíci jsem se přísným okem zadíval na naši sestavu dvou monitorů a řekl jsem si, že je načase si pořídit jiný monitor. Větší monitor. Po hodině nebo dvou strávených vyhledáváním 27palcových monitorů na Internetu jsem vstal a šel jsem přes obývací pokoj, kde mě napadlo naprosto skvělá myšlenka – co kdybych si namísto pořízení úplně nového monitoru použil 32palcovou televizi HDTV?

Bude to vůbec fungovat? (pokračování)

Jestliže nastavujete svůj televizor HDTV jako druhý nebo třetí monitor, pravděpodobně budete muset použít na počítači výstup DisplayPort. Pak si ale musíte pořídit převodník DisplayPort na HDMI a ten připojit do vstupu HDMI u vašeho televizoru HDTV. Hlavní výhodou převodu z DisplayPortu je fakt, že jak HDMI, tak DisplayPort přenáší zvuk i video. Použijete-li DVI (platí to i pro digitální verzi) nebo VGA, budete muset zvuk z počítače řešit zvláštním připojením k televizoru HDTV nebo externím reproduktorům.

Ještě předtím, než začnete s používáním televizoru HDTV jako monitoru, musíte zjistit, zda vaše grafická karta či integrovaná grafická karta zvládá rozlišení televizoru HDTV. Proto je třeba nejprve zjistit výstupní rozlišení televizoru HDTV z návodu k použití od televizoru. Je třeba si uvědomit, že některé televizory HDTV používají nestandardní rozlišení. V dalším kroku zjistěte maximální rozlišení grafické karty, a to přes Nastavení > Displej > Zobrazit vlastnosti adaptéru > Zobrazit všechny režimy. Zde vyhledejte rozlišení, které odpovídá rozlišení vašeho televizoru HDTV a vyberte je.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?