Hlavní navigace

Co jsou Android Instant Apps a jak je použít - 2.díl

28. 12. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Novinkou v oblasti aplikací pro mobilní zařízení Android jsou tzv. Instant Apps. Není jich zatím mnoho, ale to se jistě časem změní. V každém případě jsou očekávání uživatelů velká.

Předcházející díl

 

V internetovém obchodu Google Play jsou nyní k dispozici tzv. Instant Apps od firmy Google a jsou s nimi obecně spjata mnohá očekávání řady uživatelů. Nyní v začátcích je sice k dispozici jen několik málo aplikací, nicméně v brzké době se očekává, že v této „instantní“ podobě zakrátko bude celá řada. Položme si však otázku, co vlastně jsou tyto instantní aplikace (Instant Apps)? A jak je vlastně uživatel dostane do telefonu? V tomto článku se dozvíte vše, co do začátku potřebujete vědět.

Je třeba něco konfigurovat, aby bylo možné Instant Apps používat?

Používání Instant Apps musíte na svém smartphonu povolit pro svůj uživatelský účet. Spusťte na smartphonu aplikaci Nastavení a přesuňte se do konfigurace svého účtu Google. Zde se přesuňte do sekce Instant Apps a přepínačem povolte jejich používání. Na následující obrazovce pak klepněte na tlačítko Ano, aktivovat.

Jak se pozná, že používám Instant App?

Při používání Instant App se z hlediska uživatele nepředpokládá, že by musel vědět, zda je daná aplikace typu Instant App, či nikoliv. Aplikace typu Instant App se spouští stejně jako standardní aplikace a poskytují i stejný výstup. Nicméně je zde několik příznaků, podle nichž se dají Instant Apps rozpoznat. Prvním znakem je odkaz na stažení plné verze aplikace v horní části obrazovky, který obsahuje naprostá většina Instant Apps. Pokud tedy při otevření aplikace Instant App právě používáte internetový prohlížeč, pak při klepnutí na odkaz Instant panel Adresa zmizí.

Například tato miniaturní křížovka, kterou vám každý den nabízí New York Times, je právě v podobě Instant App.

Mohu Instant Apps sdílet?

Ano, tyto aplikace je možné sdílet a v podstatě se jedná o jejich hlavní výhodu. Pokud se vám například v aplikaci Buzzfeed zalíbí nějaký článek, můžete jej sdílet s přáteli, přičemž oni se budou moci dostat přesně do té části aplikace, do níž je třeba se dostat a to dokonce i tehdy, pokud ji zatím nemají v svém smartphonu nainstalovanou.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?