Hlavní navigace

Co jsou Android Instant Apps a jak je použít - 3.díl

29. 12. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Novinkou v oblasti aplikací pro mobilní zařízení Android jsou tzv. Instant Apps. Není jich zatím mnoho, ale to se jistě časem změní. V každém případě jsou očekávání uživatelů velká.

Předcházející díl

 

V internetovém obchodu Google Play jsou nyní k dispozici tzv. Instant Apps od firmy Google a jsou s nimi obecně spjata mnohá očekávání řady uživatelů. Nyní v začátcích je sice k dispozici jen několik málo aplikací, nicméně v brzké době se očekává, že v této „instantní“ podobě zakrátko bude celá řada. Položme si však otázku, co vlastně jsou tyto instantní aplikace (Instant Apps)? A jak je vlastně uživatel dostane do telefonu? V tomto článku se dozvíte vše, co do začátku potřebujete vědět.

Jak najdu aplikaci typu Instant App?

Pokud nebudete hledat konkrétně aplikace tohoto typu v Google Play Store, pak je jejich nalezení víceméně otázkou náhody. Třeba vám někdo pošle odkaz, který se následně otevře v aplikaci typu Instant App, nebo třeba budete vyhledávat ve vyhledávači Google, který vám nějakou najde. Pokud chcete aplikace tohoto typu otestovat, zadejte na svém smartphonu s operačním systémem Android do internetového prohlížeče Google Chrome výraz NYT Crossword a následně klepněte na ten výsledek vyhledávání, u něhož se vedle něj nachází slovo Instant. Po otevření odkazu budete přesměrování na aplikaci New York Times Crossword, v níž se můžete zabývat  miniaturní křížovkou, kterou svým čtenářům nabízí každý den právě New York Times.

Jak najdu Instant App v Google Play Store?

Stačí navštívit stránku aplikace, která existuje i ve verzi aplikace typu Instant App, naleznete zde tlačítko Try Now (vyzkoušet nyní). Po klepnutí na toto tlačítko budete přesměrování přímo na Instant App.

Aplikace Holar patří mezi ty Instant Apps, které jsou v Google Play Store k dispozici pro vyzkoušení.

Které aplikace typu Instant Apps jsou k dispozici pro vyzkoušení?

V současnosti ještě takových aplikací příliš není, nicméně očekává se, že budou velmi rychle přibývat. Patří sem například tyto aplikace:

Je možné někde zobrazit historii spuštěných Instant Apps?

Historii spuštěných Instant Apps je možné zobrazit na záložce Instant Apps v nastavení vašeho účtu Google.

Byl pro vás článek přínosný?