Hlavní navigace

Co jsou mobilní trháky na MWC?

27. 2. 2018

Sdílet

 Autor: Sony
Zraky všech nadšenců do mobilních telefonů se upírají na Barcelonu. V katalánské metropoli se v těchto dnech koná Světový mobilní kongres (MWC – Mobile World Congress), nejvýznamnější akce svého druhu, na které výrobci pravidelně představují ty nejžhavější novinky. Loni na něm byly představeny například LG G6, Huawei P10 nebo Sony Xperia XZ Premium. Pojďme se podívat na některé z těch, které zatím letošní ročník nabídl.

Alcatel 1X

Alcatel na MWC představil mezi jinými Alcatel 1X – vůbec první smartphone některého z předních výrobců s displejem s poměrem stran 18:9 a maloobchodní cenou pod 2500 Kč. Specifikace jako 1GB/2GB RAM, úložiště 16 GB či 8MP/13MP fotoaparát dávají jasně najevo, že půjde o skromněji vybavený telefon, svižný chod by však měl zajišťovat jako novinka operační systém Android Go, tedy odlehčená verze Androidu určená právě pro mobily s nižší RAM.

 

LG V30s ThinQ

LG dále rozvíjí řadu V30 modelem V30s ThinQ, který oproti svému předchůdci nabídne o 2GB více RAM a úložiště až 256GB. Jeho hlavním lákadlem jsou však fotící funkce vylepšené o umělou inteligenci ThinQ, která dokáže rozpoznat focenou scénu a přizpůsobit jí nastavení fotoaparátu. Nový Bright mód má navíc vylepšit výsledky focení ve světelně nepříznivých podmínkách.

 

 

Nokia 8110 4G

Po předělané klasice 3310 se tradiční výrobce rozhodl o designový restart další klasiky, a to více než staré Nokie 8110, která vyjde s označením 8110 4G. Její hlavní předností má být samozřejmě jednoduchý retro design, bude však podporovat i aplikace jako Facebook, Twitter nebo Google Maps. A pochopitelně, „Had“ nemůže chybět. Zcela unikátní má být výdrž až 25 dní (!) a cena zhruba 2000 Kč se jeví víc než sympaticky!

 

ZTE Blade V9

Společnost ZTE na MWC uvedla svou novou vlajkovou loď – ZTE Blade V9, představující po rozporuplném „skládacím“ Axonu M návrat k tradičnějšímu designu. Byť i ZTE se veze na aktuálním trendu v podobě 18:9 displeje. Hlavním tahákem má být duální 16MB fotoaparát s vyšší aperturou a vylepšenou redukcí šumu.

 

Sony Xperia XZ2

XZ1 má nástupce s lepším procesorem (Snapdragon 845) a Qi bezdrátovým nabíjením. Senzor pro otisk prstů byl přesunut na zadní stranu telefonu, co naopak zcela chybí, je sluchátkový jack. Zajímavou novinkou jsou vibrace umocňující prožitek ze sledování videa či poslechu hudby, ale také intuitivnější Xperia Assist simulující komunikaci s chatbotem. XZ2 doplní ještě menší – ale obdobně výkonný – model XZ2 Compact.

 

Samsung Galaxy S9

Jedna z nejočekávanějších novinek letošního MWC se na první pohled příliš neliší od svého předchůdce Samsungu Galaxy S8, to hlavní se však schovává „uvnitř“. Včetně vylepšeného QHD Infinity displeje, Dolby Atmos stereo reproduktorů, rychlejšího bezdrátového nabíjení či dodatečné podpory MicroUSB paměťového rozšíření. Rovnou několik novinek se týká fotoaparátu, více vám však o Samsungu Galaxy S9 přineseme v samostatném článku.

Byl pro vás článek přínosný?