Hlavní navigace

Co když se vám nelíbí Windows 10 - 2.díl

23. 10. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Ne každý je s Windows 10 spokojen. Někteří uživatelé provedou upgrade na Windows 10, ale pak zjistí, že se jim se starší verzí Windows pracovalo lépe. Jaké jsou možnosti přechodu na starší verzi Windows?

Předcházející díl

 

Pokud začínáme psát naše tipy, často se v nich objevují návody typu „se svým počítačem musíte udělat nejprve toto pak tamto“, nicméně pokud bychom měli uvést všechny uživatele, kteří nám píší, jako nespokojeni jsou s Windows 10, pak by soubor s jejich jmény byl tak velký, že server, který by obsahoval tento soubor, by s trochou nadsázky potřeboval nový pevný disk.

1. Windows 10 si na počítači ponechte, ale proveďte několik úprav - pokračování

Přizpůsobení nabídky Start – Nezapomeňte si přizpůsobit nabídku Start přesně podle svého. Pokud oceňujete směsici klasického rozhraní s živými dlaždicemi, pak vězte, že můžete klepnout pravým tlačítkem myši na libovolnou dlaždici a vybrat položku Změnit velikost a přizpůsobit si tak velikost dlaždice stejně jako na obrazovce Start ve Windows 8. Pokud se vám naopak živé dlaždice ani rozhraní Metro vůbec nelíbí, pak můžete klepnout pravým tlačítkem myši na každou dlaždici, která je ve výchozí m nastavení umístěna v této nabídce Start, a vybrat z místní nabídky položku Odinstalovat, čímž ji odstraníte z operačního systému. (můžete rovněž vybrat položku odepnout ze Startu, pokud tuto dlaždici chcete pouze skrýt). Aplikace ale samozřejmě můžete do nabídky Start i přidat – stačí klepnout na libovolnou aplikaci pravým tlačítkem myši a z místní nabídky vybrat položku Připnout na Start. A předtím, než poznáte, zda danou aplikaci budete chtít skutečně připnout, bude se vaše nabídka chovat podobě jako ve Windows 7, kde se standardně objevovaly ty nejpoužívanější programy.

Povolení sledování vašeho notebooku – Operační systém Windows 10 samozřejmě není nainstalován pouze na stolních počítačích a listopadová aktualizace Windows 10, respektive nová funkce, pro vyhledání zařízení si to plně uvědomuje. (Bohužel tato funkce zatím nenabízí vzdálené zamknutí počítače ani vzdálené vymazání).

Tuto funkci zapnete v nabídce Start > Aktualizace a zabezpečení, přičemž zároveň povolíte funkci pro opakované ukládání polohy zařízení. Poté už se stačí přihlásit ke svému účtu Microsoft a na internetové adrese account.microsoft.com/devices si zobrazíte poslední známou polohu vašeho zařízení s Windows 10.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?