Hlavní navigace

Co nejvíce zaujalo na CES 2009

19. 1. 2009

Sdílet

 Autor:
Veletrh spotřební elektroniky CES 2009 již skončil, takže je čas podívat na s odstupem na to, co za dosud upoutalo nejvíce pozornosti světových médií.

Na CES 2009 se samozřejmě ukázala řada prototypů a technologických novinek, nicméně nejvíce zaujalo to, co se rychle dostane ke spotřebitelům. Podívejme se na to, co ve světových médiích zanechalo největší ohlas, tudíž je i největší šance, že se ujme u zákazníků.


Palm se vrací s Pre

Poslední roky nebyl Palm tak úspěšný, jako dříve. Jeho jméno je sice stále známé, nicméně na trh chytrých telefonů se protlačila řada konkurentů. Palm se nyní vrací s chytrým telefonem Pre se zcela novým operačním systémem webOS, který hned z počátku příjemně překvapil svou svižností.
Vedle hezkého oblého provedení má velký 3,1“ displej, vysouvatelnou QWERTY klávesnici, 3,5 mm audio jack, GPS a řadu dalších vymožeností. To všem mu vysloužilo velmi dobré ohlasy hned po uvedení. Doufejme, že to výrobce nepromarní.

Více informací

Palm Pre

Náramkový telefon LG 3G

Mobilní telefony tvaru náramkových hodinek se objevovaly již dříve, jenže dosud nezaujaly v širší míře zákazníky. LG Touch Watch Phone GD910 je první, který je dostatečně propracovaný a napěchovaný technologiemi, jinak řečeno dostatečně „cool“, k tomu, aby se konečně uchytil na trhu.
Má výborný OLED displej, podporuje MP3 a video hovory. A velikost a hmotnost je taková, že jistě nějaké milovníky hi-tech novinek zaujme. I když spíše muže, pro ženy je to mobilní telefon stále příliš rozměrný.

Více informací

LG GD910

Bezdrátové nabíjení

Zdá se, že čas skutečně dozrál k širšímu rozšíření bezdrátového nabíjení té spoustu mobilních zařízení, která máme doma či v práci. Komu nevyhovuje již dnes dostupné nabíjení WildCharge, může se za několik měsíců těšit na Powermat využívající technologie magnetické indukce. Ta by neměla vyžadovat poměrně objemné dodatečné vnější schránky, ani jakékoli elektrické kontakty, které jsou sice bezpečné, přesto mnohé uživatele znervózňují.

Více informací

Bezdrátové nabíjení

Perfektní fotorámeček

Fotorámečky se staly oblíbeným doplňkem řady domácích i pracovních stolů, nicméně jejich kvalita je často nevalná. Zájemcům bažícím po kvalitě bez ohledu na cenu vychází vstříc Kodak s novým rámečkem s OLED displejem. Ten nabízí barvy, pozorovací úhly i odezvu, se kterou se tradiční LCD displeje nemohou měřit, zvláště ty ve fotorámečcích. K tomu přidejte jen 3 mm tloušťku, Wi-Fi připojení a 2 GB interní paměti, a máte perfektní zobrazovač fotografií.

Více informací

Kodak OLED fotorámeček

Prak pro BlackBerry

Oblíbený video a audio přehrávač SlingPlayer firmy Sling Media je nyní k dostání i pro Blackberry komunikátory, takže majitelé Slingboxu si mohou na Blackberry pouštět i televizi či nahrané pořady. Jakožto veřejná beta je program prozatím zdarma.

Stahujte zde

Slingbox

„Webbie“ HD kamery Sony

Na trh kapesních HD kamer nově Sony umisťuje Webbie HD. Vzhledem ke své velikosti má ovšem velmi dobré schopnosti, které strčí spoustu konkurentů do kapsy. Umí až plné HD rozlišení 1080p (tedy progresivní, ne jen prokládané), má 5x optický zoom a fotografie pořizuje až do 5 Mpix.
K dostání budou dva modely – jeden snadno přenosný v kolmém provedení s 2“ displejem, druhý v klasickém kamerovém designu.

Více informací

Sony Webbie

Sony Webbie

Internetové rádio Myine Ira

Malá, hezky provedená krabička, kterou stačí bezdrátově připojit k domácí síti přes Wi-Fi, a rázem máte zdarma přístup k více než 11000 internetovým rádiím. Samozřejmostí je možnost uchovávat oblíbené stanice. Cena v USA bude 130 dolarům což i nás znamená něco kolem 3000.

Více informací

Myine Ira

Tenká a lehká HD kamera Zx1

Komu nejde o to mít nutně plné HD rozlišení 1080 a vystačí si „pouze“ se 720p (ovšem až při 60 snímcích za sekundu!), pro toho je dobrou volbou nová HD kamera Kodak Zx1. Nyní štíhlejší než její sourozenec Zi6, také odolná proti prachu a vlhkosti. Navíc má nyní HDMI výstup.

Více informací

Kodak Zx1

Nokia N96

Nová Nokia N96 má 16 GB interní paměti, což by mělo stačit i těm skutečně náročným uživatelům. Pokud ne, mohou si další úložnou kapacitu přidat microSD kartou. Integrovaná kamera dosáhla rozlišení 5 megapixelů a umí fotografie i video, díky přisvětlení si poradí s tmavšími scénami. Na 2,8“ displeji lze sledovati televizi, k tomu samozřejmě Wi-Fi, GPS a Bluetooth.

Více informací

Nokia N96

CS24

Linksys Media Hub

Tento multimediální hub umožňuje uložit všechna videa, hudbu i fotografie z domácí sítě na jedno místo, přístup k nim je potom zajištěn přes pohodlné webové rozhraní. A to i z počítačů mimo domácí síť, i když tam pak je rychlost menší, než nabízí lokální síť. Vynikající je i možnost automatického zálohování dat, což mnohým milovníkům filmů ulehčí jejich spaní.
Pro nahrávání z externích médií obsahuje hub 6 v 1 čtečku karet. Integrovaný LCD displej ulehčuje organizaci uložených dat a podporuje i preview.
Hub bude k dostání ve variantě s kapacitou 500 GB a 1 TB za ceny v USA 300 – 430 dolarů v závislosti na detailech konfigurace (~7000 – 10000 korun).

Více informací

Cisco Linksys Hub