Hlavní navigace

Co nového lze očekávat od iPadu 2?

7. 2. 2011

Sdílet

Ačkoliv Apple oficiálně vývoj dalšího iPadu dosud nepotvrdil, všichni jsou si jistí, že jeho vydání je již za dveřmi. Jak má tedy nový tablet vlastně vypadat?

Procesor
Podle analytika Ming-Chi Kuo z Concord Securities poběží iPad 2.0 na dvoujádrovém čipu Cortex-A9 s taktovací frekvencí 1.2 GHz, přičemž Apple spíše použije označení Apple A5. Doplnit by ho mohl grafický procesor PowerVR SGX543 od Imagination Technologies, který zahrnuje podporu standardu OpenCL umožňujícího paralelní spouštění úloh na jádrech běžných procesorů i grafických čipů. „iPad 2 bude mít 512MB RAM, tedy stejně jako iPhone 4 a dvakrát více než iPad 1,“ předpovídá dále Kuo.

Kamera
Asi nejčastěji se v souvislosti s druhým iPadem zmiňují dvě kamery – jedna nad displejem, druhá vzadu. S kamerami má prý Apple vůbec velké plány. Společnost dokonce hledá odborníka na digitální fotografii, který by se zapojil do vývoje. V tomto ohledu tak lze očekávat i velký důraz na aplikace pro práci s fotkami.

Obrazovka
Údajnými fotografiemi displejů nového iPadu se pochlubil server 9to5Mac. Pokud jsou jeho informace správné, pak bude displej druhého iPadu o 10 gramů lehčí a 1 mm tenčí než jeho předchůdce. Velikost obrazovky by nicméně měla zůstat stejná, a sice 20,1 cm na 15.2 cm. O displeji má nějaké informace i Ming-Chi Kuo podle kterého bude displej antireflexní a nabídne rozlišení 1,024x768 pixelů.

Gyroskop
Stejně jako ve čtvrtém iPhonu i nový iPad bude disponovat tříosým gyroskopem, který doplní akcelerometr. iPad 2.0 se tedy bude moci pochlubit skvělou detekcí pohybu. To bude mít velký přínos zejména pro herní aplikace.

Byl pro vás článek přínosný?