Hlavní navigace

Conflict: Denied Ops

1. 12. 2008

Sdílet

Pátý díl průměrné akční série Conflict má políčeno na nic netušící hráče. Způsobí převrat, nebo se zařa...


Pátý díl průměrné akční série Conflict má políčeno na nic netušící hráče. Způsobí převrat, nebo se zařadí vedle svých nevýrazných bratříčků?

Novinka s podtitulem Denied Ops vychází pro PC, PlayStation 3 i Xbox 360 a je prvním titulem z celé série, který si razí cestu na next-gen platformy. Nebudeme autorům křivdit a přiznáme si, že tentokrát skutečně chtěli udělat díru do světa – tedy alespoň tvrdili, že Conflict: Denied Ops bude první „next-gen“ a posune hratelnost o stupínek výše. Jenže jak už to v podobných případech chodí, sliby vzal čert a hráčům zbyly jen oči pro pláč. Ať už si hru spustíte na sebelepším HD televizoru, vytouženou revoluci zde nenajdete ani s přimhouřenýma očima a lahví pálenky.
Již samotná prezentace ničím neoslní, a tak bez otálení vlítnete na první misi. Zjistíte, že v akci už nemáte čtyři vojáky (jako v předchozích dílech), ale dva specialisty ze CIA, kteří mají dostatek kuráže na to, aby se postavili všivákům, kšeftujícím s nukleárními zbraněmi. Nemají se příliš v lásce, a kdyby mohli, upraví si vizáž přímo na bojišti, ale pokud chtějí přežít, musí prostě spolupracovat. Graves se tedy ujme odstřelovací pušky, Lang se pomazlí s lehkým kulometem a s kyselým úsměvem na voskové tváři vyrazí do akce. Zbraní sice časem získáte více (ve formě odměn za úspěšně splněné mise, včetně zajímavých upgradů) a občas sáhnete po granátech nebo raketometu, ale tyto dvě milenky budete zneužívat nejčastěji. Nenechte se však ošálit báchorkami o rozdílném přístupu k likvidaci protivníků a postupu hrou. Stealth akci z nového Conflictu nevykřesáte, ani kdybyste se stavěli na hlavu.
Nový Conflict bezpochyby má i své světlé stránky, i když jich zdaleka není tolik, kolik bychom si zasloužili. O koupi tedy vážně přemýšlejte pouze ve chvíli, kdy zatoužíte po společné akci s dalším hráčem (třeba LAN, PSN a Split Screen v případě PS3 verze). Jinak se dočkáte jen průměrného zážitku, který nijak nevylepší ani občasná jízda v nějakém bojovém stroji.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku