Hlavní navigace

Connect 2013: IBM představí nové firemní produkty

28. 1. 2013

Sdílet

 Autor: © gubh83 - Fotolia.com
IBM dnes představí vylepšené produkty určené pro komunikaci a podporu spolupráce zaměstnanců včetně nové verze firemní sociální sítě Connections.

IBM produkty plánuje představit dnes na své konferenci Connect 2013 v americkém Orlandu. Nová verze sociální sítě Connections nabídne analytické funkce, díky kterým budou moci správci monitorovat využití jednotlivých nástrojů, nových trendů nebo komunikaci zaměstnanců se zákazníky pomocí jiných sociálních médií jako Facebook nebo Twitter. IBM Connections 4.5, jež by se na pulty obchodů měla dostat v březnu, nabídne také nové možnosti pro správu obsahu a dokumentů, stejně jako nástroj vhodný pro brainstorming zaměstnanců. Aplikace navíc přinese i užší propojení s programem Microsoft Outlook, takže uživatelé některé funkce z Connections budou moci využívat přímo z rozhraní Outlooku.

„Verze 4.5 přináší opravdu velké změny,“ řekl Rob Koplowitz ze společnosti Forrester Research. „IBM pokračuje ve svém růstu, přidává funkce a vylepšuje Connections.“ Díky nové funkci umožňující správu obsahu může Connections více konkurovat SharePointu od Microsoftu, který se stává pro IBM hrozbou především díky tomu, že jej Microsoft plánuje propojit se svou firemní sociální sítí Yammer. Zaměstnanci v rámci nové verze IBM Connections získají také přístup k nástrojům pro rychlé zprávy, videokonference, streamování, sdílení a hodnocení dokumentů, diskuzním fórům a dalším.

Nová IBM Employee Experience Suite bude obsahovat již existující komunikační nástroje IBM spolu a nástroji pro správu lidských zdrojů od společnosti Kenexa, již IBM v prosinci koupil za 1,3 miliardy dolarů. Tento balíček bude dostupný v první polovině roku. Dalším zajímavým produktem bude IBM Customer Experience Suite vytvořený pro marketingová oddělení. Díky tomuto nástroji budou lidé z oddělení marketingu údajně moci „jedním jednoduchým kliknutím bez jakékoli podpory oddělení IT“ přidávat na sociální sítě obsah, reklamy či akce. V neposlední řadě pak IBM v březnu začne prodávat upgrade pro svůj software Notes-Domino s názvem IBM Notes and Domino Social Edition 9.