Hlavní navigace

Corel Snapfire

1. 11. 2006

Sdílet

Společnost Corel uvedla nový grafický software, určený pro základní úpravu a správu digitálních fotografií. K di...


Společnost Corel uvedla nový grafický software, určený pro základní úpravu a správu digitálních fotografií. K dispozici je ve dvou prodejních verzích Snapfire a Snapfire Plus. První je k dispozici zcela zdarma a je ke stažení na adrese www.snapfire. co.uk. Za druhou už musejí zákazníci zaplatit, nicméně obsahuje samozřejmě více funkcí a nástrojů pro editaci. Snapfire je prvním produktem avizované nové generace modulové digitální platformy Alta z dílny společnosti Corel.

Merak Mail Server 8.5

Nová verze poštovního serveru společnosti IceWarp nabízí kompletně inovovaný Merak GroupWare určený pro sdílení kalendářů, kontaktů a úkolů mezi uživateli, a to přímo z prostředí MS Outlook. K dispozici je rovněž sada nástrojů sloužící k zabezpečení serveru proti útokům typu DoS a DDoS a k ochraně před zneužitím spammery. S tím souvisejí i nové antispamové filtry, které mají zamezit průniku obrázkového spamu. Poslední velkou novinkou je migrační nástroj z MS Exchange.

Nokia Q3

Finský telekomunikační gigant Nokia oznámil další úspěšné období ve svém hospodaření. Za třetí čtvrtletí roku 2006 dosáhl čistého obratu ve výši 10,1 mld eur a výnos na akcii 0,21 eur.

Nový portál pro Prahu

Dne 11. 10. spustil pražský magistrát na adrese www.praha.eu nový informační portál. Jeho nejdůležitějším přínosem by měla být pohodlná a rychlá komunikace občanů s úředníky magistrátu, probíhající prostřednictvím interaktivních elektronických formulářů. Formuláře lze po vyplnění odeslat prostřednictvím portálu přímo do spisové služby nebo je vytisknout a doručit na úřad osobně. K identifikaci slouží elektronický podpis. Pro občany bude připraveno několik desítek formulářů, např. pro ověření dokladů (občanských průkazů a pasů). Prostřednictvím portálu hlavního města Prahy bude možné rovněž komunikovat s dodavateli služeb (Pražská plynárenská), podat žádost o změnu adresy odběratele, o změnu výše zálohy atd. Portál je rovněž provázán se servery dalších úřadů, organizací a institucí (ÚAMK, databáze Městské knihovny, tiskové zprávy ČTK, kurzy měn ČNB, databáze kradených a neplatných dokladů apod.). V neposlední řadě bude portál nabízet i informace pro obyvatele Prahy i turisty, ať už z oblasti dopravy, kultury či historie hlavního města. Nebudou chybět ani aktuální informace o počasí nebo záběry z kamer, umístěných na nejfrekventovanějších pražských komunikacích.-OK-Corel PSP Photo XI
V těchto dnech se dostává na trh již jedenáctá verze populárního grafického editoru Paint Shop Pro. Nově v ní nalezneme nástroje Color Changer, Time Machine a vestavěný Photo Organizer. Color Changer dovoluje zaměnit barvu objektu (např. oblečení) několika kliknutími myši. Výsledkem je přirozená barevná změna, kterou zvládá díky analýze rozdílů a odstínů v původní barvě. Time Machine napodobuje procesy vyvolávání charakteristické pro některé z nabízených období a umožňuje tak upravit fotografii, aby vypadala, jako by byla pořízena třeba ve dvacátých letech. Konečně pro správu obrázků na pevném disku slouží vestavěný Photo Organizer.

InterBase 2007

Skupina vývojových nástrojů společnosti Borland vydala novou verzi známého a léty prověřeného databázového systému InterBase 2007. K dispozici je ve dvou základních edicích Server a Desktop (třetí Developer bude uvedena spolu s Borland Developer Studiem). Nové a rozšířené vlastnosti zahrnují: vyšší životnost (systém má nástroje pro obnovu dat v krátkodobém i dlouhodobém horizontu a chrání data před ztrátami a systémovými selháními) a vylepšený výkon (rychlý přístup k databázi nyní obsahuje i dávkové zápisy, optimalizaci dotazů a vylepšení transakčního zpracování dat). Zajištěna je i těsná integrace s vývojovými nástroji Borlandu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku