Hlavní navigace

Creative představuje nový dotykový MP3 přehrávač Zii Plaszma

30. 7. 2009

Sdílet

 Autor:
Nová „Plaszma“ z dílny Creative je vybavena krom dotykového displeje i operačním systémem Google Android. Vrátí se díky ní Creative na výslunní MP3 přehrávačů?

Creative "Plaszma" Zii

Creative „kdysi“ kraloval trhu MP3 přehrávačů se svou sérií ZEN. Postupně se však dostal z výslunní do mírného stínu tohoto segmentu elektrotechnického trhu. Vrátit se na přední pozice firma plánuje se svým novým zařízením Plaszma, které je daleko více než jen MP3 přehrávač. Mimo klasických předností výrobků Creative v podobě excelentního zvuku, který zajišťuje technologie zpracování zvuku X-Fi, je Plaszma vybavena řadou elektrotechnických vymožeností. Začněme například u 3.5 palcového dotykového displeje, na které, můžete plynule sledovat videa i v HD kvalitě (1080p). Na ně i četná hudební alba budete mít dostatek místa, jelikož Plaszma obsahuje vestavěnou čtečku schopnou číst až z 32GB SDHC karet.

To samozřejmě není vše, co novinka Creative nabízí. Můžete na ní pracovat pod operačním systémem Google Android či vlastním OS od vývojářů Creative. Prohlížení webových stránek vám umožní prohlížeč Opera 9.7 a integrovaná WiFi karta. Mimo ni zajišťuje konektivitu MP3 přehrávače Plaszma i modul Bluetooth 2.1.

Multifunkční zařízení Creative Zii Plaszma o váze pouhých 108g (což je o 7g méně než má konkurenční iPod touch) si budou moci zájemci pořídit za cenu okolo 200 USD (3600 CZK).

Byl pro vás článek přínosný?