Hlavní navigace

Creative rozzuřil celý svět

5. 4. 2008

Sdílet

Nejen my jsme byli vyvedeni míry z toho, co jste si včera mohli přečíst o aféře s ovladači pro zvukové karty Creative, celé to má velkou dohru. Creative se snaží vše ututlat, zpráva se však šíří jako neřízená střela.

Raději připomenu, že se jedná o aféru s ovladači pro zvukové karty Live/Audigy/X-Fi pro Windows Vista, na které Creative jednoduše kašle, ovladače jsou nedopracované a Creative v nich například záměrně degraduje výkon svých starých karet Live! nebo zpoplatnil ovladače umožňující EAX pro karty Audigy.

To vše se nelíbí drtivé většině uživatelů, a tak praskla již delší dobu tikající nálož. Po celém internetu lidé nadávají na politiku společnosti, včetně na Creative fóru. Vznikl web www.boycottcreative.com vybízející k protestům proti chování této společnosti.

Samotný Creative se samozřejmě snaží vše ututlat, a tak mimo jiné oznámil, že již brzy se dočkáme nové generace zvukových karet X-Fi 2, které budou mít stejně jako současné X-Fi certifikát vhodnosti pro Windows Vista (doufejme, že si výrobce opět nechá záležet na ovladačích). Společnost také nabídla uživateli Daniel_K, který vše způsobil, novou kartu zdarma, ten to však pochopitelně s odmítl a řekl, že s Creative již nechce mít nic společného.

I nadále vše sledujeme a budeme vás informovat, jak se celá situace dále vyvine.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?