Hlavní navigace

Čtyři miliony vyexpedovaných ks Resident Evil 5

17. 3. 2009

Sdílet

Ani pirátská verze, která se ještě před vydáním hry objevila na Torrentech, nedokázala zabrzdit enormní zájem herní veřejnosti o tuhle akci. I když shipment samozřejmě není to samé co prodej.

Multiplatformová akce v Resident Evil 5 v těchto dnech dosáhla mimořádného úspěchu. Capcom totiž oficiálně oznámil, že v celosvětovém měřítku dodal do obchodů již 4 miliony kopií. Jedná se přitom o vůbec největší počáteční shipment v rámci celé slavné série, která má mít na triku už 40 milionů prodaných ks her.

Za připomenutí dále stojí, když jsem u těch milionů, že samotné demo Resi 5, které se v předstihu objevilo na Xbox Live a PSN, zaznamenalo na 4 miliony downloadů. A že se deset dní před oficiálním uvedení hry na trh objevila pirátská verze na Torrentech (tedy X360 verze hry)... nezdá se však, že by měla tak výrazný vliv na prodeje jako tomu bylo u jiného hitu made in Capcom, PC edice Devil May Cry 4.

Capcom si nicméně pochvaluje i svůj GC film Resident Evil: Degeneration, jenž navzdory slabší kvalitě hlásí aktuálně shipment přesahující 1,5 milionu kopií. Poslední milionářskou vsuvkou budiž ta ve vztahu k dosud vydaným filmovým zpracováním hry Resident Evil s Millou Jovovich v hlavní roli (konkrétně jde o tři nevalné snímky), co na tržbách vygenerovaly přes 300 milionů US dolarů.

Zdroj: GamesIndustry.biz

 

Byl pro vás článek přínosný?