Hlavní navigace

Čtyři ocenění EISA pro Panasonic

19. 8. 2009

Sdílet

 Autor:
Panasonic získal čtyři ocenění EISA, mimo jiné pro plazmový televizor VIERA TX-P42V10E a high-definition kameru HDC TM300.

Konec léta s sebou již tradičně přinesl vyhlášení nejlepších evropských produktů v oboru audiovizuální techniky udělovaných asociací EISA. Redaktoři padesáti specializovaných časopisů z dvaceti zemí na základě nezávislého testování opět vyhodnotili nejlepší produkty sezóny a Panasonic ani letos nezůstal pozadu. 

Panasonic VIERA TX-P42V10E

Nejlepším plazmovým televizorem Evropy byl letos vyhlášen high-endový NeoPDP televizor Panasonic VIERA TX-P42V10E. NeoPDP televizory vývojově navazují na televizory plazmové, mají navíc zpracovaní obrazu rychlostí 600 Hz a dynamický kontrast až 2000000:1.

Televizor VIERA TX-P42V10E nabízí také aplikaci VIERA CAST, s níž divák získává neomezený a bezplatný přistup ke kompletnímu archivu NOVA.CZ. Vedle toho si lze prohlížet sportovní klipy stanice Eurosport, videa na serveru YouTube či fotografie v aplikaci Picasa. Nové NeoPDP televizory se navíc údajně chlubí více než 50% úsporou elektrické energie ve srovnání se stejnými úhlopříčkami PDP modelů 2007.

Odbornou porotu si nový NeoPDP televizor VIERA TX-P42V10E získal skvělým poměrem kvality obrazu, výjimečných funkcí a špičkové technologie vůči dobré ceně.

Panasonic LUMIX DMC-GH1

Nejlepším evropským multimediálním fotoaparátem byla zvolena videozrcadlovka Panasonic LUMIX DMC-GH1. Druhý model standardu Micro 4/3 umí zaznamenávat video ve Full-HD rozlišení a s Dolby Digital zvukem. Právě pro záznam videa byl vyvinut nový objektiv s 10x optickým zoomem.

Panasonic HDC-TM300

CS24

Nejlepší evropskou digitální HD videokamerou se stala kamera Panasonic HDC-TM300 s plným vysokým rozlišením Full HD a zdokonaleným 3MOS systémem. Je vybavena nově vyvinutým objektivem Leica Dicomar s vysokou světelností a optickou stabilizací obrazu Advanced O.I.S. Kamera má manuální prstenec na objektivu, elektronický hledáček (EVF) a konektor pro mikrofon, kamera TM300 zaznamenává obraz buď do 32GB zabudované paměti nebo na paměťové SDHC/SD karty. 

Panasonic SC-HC3

Ocenění Nejlepší evropský mikrosystém roku 2009 získal Panasonic SC-HC3 (v Česku a na Slovensku prodávaný jako SC-HC4, který má navíc USB vstup). Přehrává hudbu z CD i iPodu. Speciální širokopásmové kónické reproduktory s bambusovou membránou se starají o zřetelný a jasný zvuk v celém zvukovém rozsahu.