Hlavní navigace

D-Link Boxee Box

30. 9. 2010

Sdílet

 Autor:
Multimediální kostka pro digitální obývák nabídne internetové funkce přímo v televizoru i přístup k domácímu obsahu.

Společnost D-Link oznámila svoje plány na uvedení zařízení Boxee Box (DSM-380) v České republice na počátku příštího roku. Tento IPTV box s extravagantním designem ve tvaru černé kostky nabízí funkce mediálního centra a prvky sociálních sítí. Připojuje se přímo k televizoru a umožňuje uživatelům přístup ke spoustě komerčních nebo individuálně naprogramovaných aplikací prostřednictvím integrovaného TV softwaru od společnosti Boxee. Pro snadné surfování z pohodlí vaší pohovky slouží dálkový ovladač s plnohodnotnou znakovou klávesnicí na zadní straně.

Aplikace pro IPTV, hudbu, předpověď počasí, hry atd. lze stisknutím několika tlačítek vyvolat přímo na televizní obrazovce prostřednictvím integrovaného software. Uživatelé také mohou instalovat doplňky nebo vytvářet další individuální aplikace. Mediální centrum dále umožňuje spravovat a přehrávat videa, fotografie a hudební soubory nebo přenášet obsah z webu přímo na televizor. Zvlášť atraktivní funkcí je integrace sociálně-mediálních služeb, jako jsou Facebook, Youtube a Twitter.

Boxee Box je postaven na výkonném čipu Intel CE4100 a umožňuje kabelové ethernetové i rychlé bezdrátové 802.11n připojení díky tomupřehrávání a streamování HD obsahu s rozlišením až 1080p. Boxee Box má také dva USB porty, pro připojení externího úložiště dat, a HDMI port. K dispozici jsou také samostatné zvukové výstupy (digitální a analogové) pro připojení externího zvukového systému. Možnosti připojení završuje vestavěný slot pro SD kartu.

Boxee Box se začne prodávat v listopadu v USA, s obsahem přizpůsobeným na míru americkému trhu. Od ledna 2011 by pak měl být dostupný v České republice a vybaven lokálním obsahem. Cena očekávané novinky byla stanovena na 6200 Kč s daní.

D-Link Boxee Box

CS24

D-Link Boxee Box

D-Link Boxee Box