Hlavní navigace

Další generace síťového analyzátoru od Fluke Networks

15. 2. 2007

Sdílet

Třetí generace integrovaného síťového analyzátoru OptiView III přináší funkce, které zjednodušují ochranu sítě před vnitřními hrozbami.

Třetí generace integrovaného síťového analyzátoru OptiView III přináší funkce, které zjednodušují ochranu sítě před vnitřními hrozbami.

OptiView, který slouží k analýze na 1. až 7. síťové vrstvě, se dočkal třetí generace. Výrobce ho rozšířil o několik funkcí, díky nimž OptiView III podporuje správu infrastrukturních změn, kontrolu zavádění nových aplikací a technologií, pomáhá při řešení problémů s výkonem sítí a aplikací, a chrání síť před vnitřními útoky.

Nejzásadnější novou funkcí je Free String Match, která umožňuje vyhledávání libovolné množiny slov či frází v síťovém provozu, a to bez ohledu na jejich pozici v síťovém paketu. Dovoluje vyhledávání a zachytávání síťového provozu s hledanými frázemi v nešifrovaných e-mailech, webových stránkách i přenášených souborech. Zmíněnou funkci lze pak využít například k detekci nedovoloného obsahu v podnikové síti.

Mezi další vlastnosti třetí generace analyzátoru patří správa změn infrastruktury a podpora nasazování nových aplikací na gigabitových sítích. OptiView III nabízí analýzu aplikací na gigabitových sítích v reálném čase. Uživatelé si mohou zvolit koncové body a provést traceroute na třetí, respektive druhé síťové úrovni a detekovat tak switche či routery, přes které probíhá sledovaná komunikace.