Hlavní navigace

Další mini-notebook na obzoru: M912 od Gigabyte

8. 7. 2008

Sdílet

Společnost Gigabyte ohlásila, že ke konci července hodlá vypustit svůj nový mini-notebook s označením M912. Plánuje tak pro sebe ukousnout část pomyslného koláče z intenzivně rozvíjejícího se trhu netbooků, který by letos měl zaznamenat meziroční nárůst o více než 3000 %!

Společnost Gigabyte ohlásila, že ke konci července hodlá vypustit svůj nový mini-notebook s označením M912 (na obrázku pod článkem). Plánuje tak pro sebe ukousnout část pomyslného koláče z intenzivně rozvíjejícího se trhu netbooků, který by letos měl zaznamenat meziroční nárůst o více než 3000 %!

Nový netbook od firmy Gigabyte bude vybaven dotykovým displejem o velikosti 8,9“ a s velmi nadstandardním rozlišením (v této kategorii) 1 280 x 768 bodů. O jeho podsvícení se budou starat LED diody, které by měly přinést úsporu energie a další zajímavou vlastností M912 bude možnost otáčet tento displej o 180 stupňů, aby bylo možné snadněji prezentovat informace i lidem okolo. Díky tomu se tento mini-notebok může proměnit v tablet.

Srdcem M912 bude stále populárnější procesor Atom od Intelu s pracovní frekvencí 1,6 GHz, dále bude vybaven 1 GB operační paměti, 2,5“ SATA pevným diskem s kapacitou 160 GB, 1,3 MPx webkamerou, slotem pro rozšiřující karty typu Express Card a samozřejmě také modulem Wi-Fi (802.11b/g).

Čtyřčlánková baterie by měla nabídnout provoz na 3,5 hodiny a jako operační systém budou z počátku k dispozici Windows XP a Linux, v budoucnu pak pravděpodobně i Windows Vista Home Basic. Váha přístroje by se měla pohybovat kolem 1,3 kilogramu.
Nenechte si ujít:
Acer Aspire one: Pohled do nitra miniaturního notebooku

MSI uvede levný notebook s procesorem Atom

Ultralevné notebooky za 4000 Kč dorazí brzy na trh, tvrdí Intel

Eee PC s Windows XP získá na atraktivitě

Další levný mininotebook přichází, tentokrát od ECS

Detaily o nízkoenergetických procesorech Atom od Intelu

Termín vypuštění v červenci 2008 se týká domácího trhu společnosti Gigabyte na Tchajwanu, nicméně do Evropy a Japonska by pak měl tento zajímavý model dorazit o měsíc či dva později. Cena bude záležet na konkrétní konfiguraci, ale v základní podobě by to mělo být 654 dolarů, čímž se M912 bude řadit mezi nejdražší modely v této kategorii, nicméně i mezi ty lépe vybavené.

Konkrétní technické parametry lze najít na stránkách výrobce.

Gigabyte dále informoval, že již připravuje čtyři až pět prototypů dalších netbooků, které budou vybaveny 10“ displeji, výkonnějšími šestičlánkovými bateriemi a volitelně pak i lehčími SSD disky. Další z novinek by pak měl být zabudovaný DVB-T tuner v chystaných modelech.

Zdroj: IDG News Service

M912 od Gigabyte s otočným displejem.