Hlavní navigace

Další protest na obzoru. Uživatelé ve snaze omezit příjmy Redditu označují kanály jako NSFW

Sdílet

 Autor: Depositphotos (úprava PCWorld)
Nespokojenost uživatelů s novými změnami a zpoplatněním API nebere konce a po nedávném protestu s uzamknutím většiny subredditů přichází s dalším protestem. Moderátoři ve velkém označují své kanály jako NSFW (Not Safe For Work) ve snaze omezit příjmy Redditu.

Reddit se aktuální době potýká s další protestem uživatelů, kterým se nelíbí oznámené změny a zpoplatnění API. Tentokrát se nejedná o hromadné uzamykání subredditů (byť podle radaru Reddark je stále přibližně 2700 kanálů uzamknutých), ale o označování kanálů jako NSFW (Not Safe For Work).

Na takto označených kanálech totiž nelze provozovat reklamu. Navíc pro zobrazení obsahu pro dospělé je nejdříve nutné potvrdit plnoletost a v případě mobilní aplikace být přihlášený skrze svůj uživatelský účet.

Debakl se zpoplatněním API Redditu pokračuje. Hackeři požadují milionové výkupné a změnu cen API Přečtěte si také:

Debakl se zpoplatněním API Redditu pokračuje. Hackeři požadují milionové výkupné a změnu cen API

Označování kanálů jako NSFW má jasný záměr omezit Redditu příjmy z reklamy a přinutit jej stáhnout již dříve ohlášené změny. Reddit však jedná tvrdě a například administrátor ModCodeofConduct jasně řekl, že „změna na NSFW označení je proti zásadám Redditu a je nepřijatelná.

Nesprávné označení kanálu může vést k varování nebo rovnou odstranění“. Na důkaz Reddit během včerejšího dne několik takto označených kanálů odstranil, později pár z nich znovu obnovil.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.