Hlavní navigace

Další televize s Androidem

19. 4. 2010

Sdílet

U nás neznámá jihokorejská společnost GPNC ohlásila 55" LCD LED televizi s operačním systémem Android.

V poslední době jako by se s televizemi s mobilním operačním systémem Android roztrhl pytel a vždy jde zatím o prakticky neznámou společnost. Nedávno ohlásila první androidí televizi Scandinavia švédská firma People of Lava, nyní se připojil korejský výrobce GPNC.

Ten oznámil nové LCD televize s LED podsvícením a systémem Google Android 1.5 Cupcake s potenciální možností budoucího upgrade systému. Model pravděpodobně nazvaný Ledroid bude nabízen ve velikostech 55“, 47“ a 42“ a za pozornost určitě stojí výběr zemí, kde se novinka začne v první vlně prodávat, vedle domácí Koreje je to Polsko, Rakousko, Švédsko, Norsko, Dánsko, Finsko, Nizozemí a Dubaj (!). Zajímavý výběr a vzhledem k tomu, že Česko je právě mezi Rakouskem a Polskem, dost možná se nové GPNC televize dostanou i k nám.

Obrazovka má samozřejmě Full HD rozlišení 1920x1080 bodů, 120/100Hz vyhlazování obrazu a výkonný ARM procesor Cortex 8A CPU s frekvencí 833 Mhz. Vedle tradičních televizních funkcí tak televize nabídne surfování po internetu, přehrávání videa hudby atd. Další specifikace zahrnují několik HDMI a USB portů, S-Video, D-Sub, DVI, komponentní video, digitální i analogové tunery kompatibilní s PAL, SECAM i NTSC.

Ceny ani přesné datum zahájení prodeje Ledroidu nejsou známy.

Jedna perlička nakonec - jak korejská, tak anglická webová stránka GPNC mají bezpečnostní problémy, takže při jejich návštěvě buďte raději opatrní, respektive se připravte na varování prohlížeče či antiviru.

GPNC Android HDTV