Hlavní navigace

Další zprávy o Phenomu II

27. 11. 2008

Sdílet

V posledních dnech se doslova roztrhl pytel se zprávičkami o chystaných 45nm procesorech AMD Phenom II. Aktuálně pro vás máme upřesnění data vydání nebo ceny.

Dostupnost procesorů bude v lednu žalostná

Jak jsme vás již informovali, AMD plánuje představit nové procesory na veletrhu CES 2009 v Los Angeles, který se koná hned druhý týden v lednu, avšak půjde spíše o papírové uvedení. Už dnes je totiž podle některých zahraničních webů jisté, že procesory hlavně v prvních dnech téměř nebudou k dostání a například do střední Evropy se dostanou až v březnu, možná dokonce ještě o nějaký týden později. Intel se tak zatím nemusí bát o svoji pozici a uvidíme, zdali nakonec v lednu sníží ceny svých procesorů tak, jak jsme vás informovali před pár dny.

Ceny Phenomů II

Na jednom australském serveru už se omylem nové procesory objevily v nabídce, a tak se můžeme podívat na jejich ceny. Konkrétně se tam objevily modely Phenom II X4 920, který má při frekvenci 2,8 GHz stát okolo 6000 korun a Phenom II X4 940 Black Edition s pracovní frekvencí 3 GHz, jehož cena se bude pohybovat okolo 7500 korun. V obou případech se samozřejmě jedná o nepotvrzené ceny. Všimněte si však značení procesorů Phenom II X4 920 a 940. Že vám to něco připomíná? Co třeba Intel Core i7 920 a 940? Podobnost jistě není čistě náhodná a v tomto případě už můžeme potvrdit, že názvy procesorů jsou konečné.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?