Hlavní navigace

Daňové přiznání za rok 2008: Zjednodušte si vyplnění inteligentními formuláři

1. 3. 2009

Sdílet

Stejně jako v minulých letech, připravila společnost Software 602 a finanční web Měšec.cz interaktivní formuláře pro daňová přiznání za uplynulý rok.

Formuláře, které jsou k dispozici ke stažení z webu Měšec.cz, jsou ve verzích pro fyzické i právnické osoby, dále je k dispozici přehled o příjmech a výdajích OSVČ pro správu sociálního zabezpečení a je zde možné využít i daňovou kalkulačku.

Zmíněné formuláře, které jsou dostupné zdarma a bez omezení a jsou určené pro aplikaci 602XML Filler (kterou lze taktéž bezplatně stáhnout ze stránek společnosti Software 602) disponují funkcemi automatických výpočtů, kontrol a také nápovědou pro co nejsnazší vyplnění daňového přiznání, které je pro mnohé téměř hororem a letos navíc přináší řadu změn.

Vypočtené údaje se v interaktivním formuláři automaticky přenášejí do všech souvisejících políček a rozpracované daňové přiznání je možné v jakékoliv fázi vyplňování uložit a opět se k němu v budoucnu vrátit. Po dokončení stačí Přiznání k dani z příjmů jen vytisknout a odevzdat na příslušném Finančním úřadě.

V případě, že jste již formuláře prostřednictvím aplikace 602XML Filler vyplňovali v loňském roce, lze si navíc ušetřit práci, neboť je možné převzít takové údaje jako adresa, telefon, rodné číslo a podobně ze staršího souboru. Stačí v otevřeném formuláři za rok 2008 stisknout kombinaci kláves CTRL+L, vybrat soubor se starším daňovým přiznáním a pak jen upravit obsah podle aktuálních údajů.

Pokud z nějakého důvodu nechcete instalovat aplikaci 602XML Filler, lze použít i formuláře v Excelu, které jsou také dostupné na webu Měšec.cz.