Hlavní navigace

Dead Space

1. 12. 2008

Sdílet

Těžařská vesmírná loď se změní v bojiště s neznámou mimozemskou rasou. Tuto hru pro slabší povahy asi ned...


Těžařská vesmírná loď se změní v bojiště s neznámou mimozemskou rasou.

Tuto hru pro slabší povahy asi nedoporučíme. I my otrlejší si na ni sice ještě nějaký ten pátek musíme počkat, ale zatím se zdá, že by naše čekání mohlo stát za to. Dead Space je prozatím herními novináři označován jako jakýsi sci-fi klon povedeného Bioshocku. Budete sami proti obrovské přesile zmutovaných nepřátel, munice bude vzácná – a hlavně si užijete hodně děsivých scén.
Hlavním hrdinou je vcelku obyčejný chlapík, těžební inženýr Isaac Clark. Společně s malým týmem je vyslán na obří těžařskou vesmírnou loď USG Ishimura, která vysílá nouzový signál. Vše zprvu nasvědčuje tomu, že se jedná o technickou závadu, a proto se na misi nevydává žádné vojenské komando, ale jen parta techniků. Je to ale samozřejmě úplně jinak. Krátce po nalodění na Ishimuru zjistíte, že jakési mimozemské organizmy přeměnily posádku ve zmutované zombie, které vás mají chuť roztrhat na cucky. Jelikož Isaac není žádný voják, bude se hlavně skrývat a utíkat… ale dojde samozřejmě i na boj. K dispozici budou různé zajímavé zbraně, včetně variace na gravity gun použitý v Half-Life 2, tedy hračku, pomocí níž je možné metat po nepřátelích různé předměty. K likvidaci protivníků ale použijete i mnoho modifikovaných pracovních nástrojů. A že budete zbraně rozhodně potřebovat! Mutantů proti vám bude stát dost a dost, klíčem k přežití bude mimo jiné znalost jejich slabých a silných stránek. Některé zombíky zastaví useknutí hlavy, jiného vyřadíte ufiknutím nohou. Ale pozor, může se klidně stát, že z mrtvého těla na vás vyskočí odporný mimozemšťan.
Dead Space samozřejmě přinese hlavně temnou a stísněnou atmosféru. Hororové okamžiky v úzkých palubních chodbách si však zpestříte třeba procházkou ve vesmíru díky speciálním gravitačním botám. EA pochopitelně sázejí také na špičkové audiovizuální zpracování, které by vás společně s in-game animacemi a příběhovými sekvencemi mělo zaručeně vtáhnout do děje. Vypadá to, že za rok se majitelé Xboxu 360 a PS3 budou pořádně bát…

Byl pro vás článek přínosný?