Hlavní navigace

Dell pravděpodobně vstoupí na trh s chytrými telefony

27. 3. 2009

Sdílet

Spekulace ohledně vstupu Dellu na trh se smartphony sílí po úterním vyjádření Michaela Della v Tokiu. Měli by distributoři mobilních telefonů zpozornět?

Michael Dell se zatím může nad spekulacemi analytiků jen usmívat, je ale téměř jisté, že vstup do nového segmentu se svou společností připravujeMichael Dell dal zatím největší náznak, že jeho společnost vyvíjí mobilní internetový produkt nebo chytrý telefon.

„Je pravda, že se zabýváme výrobou zařízení s menším displejem," uvedl na konferenci v Tokiu. „Nepřináším žádné oznámení, ale buďte pozorní, až budu mít nové zprávy, podělím se o ně s vámi," řekl dále Dell.

Michael Dell, který je CEO společnosti nesoucí jeho jméno dále řekl, že bedlivě sleduje vývoj ekosystému, který se rodí kolem mobilních zařízení.

Apple již nějakou dobu prodává aplikace uživatelům iPhone a Google se ke strategii připojil se svým vlastním online obchodem s programy, které běží na jeho operačním systému Android určenému pro chytré telefony.

Lídr trhu Nokia minulý měsíc také naskočila na módní vlnu a rovněž oznámila cíl zprovoznit online obchod pro aplikace.

„V posledních třech letech jsme integrovali 3G rádia do našich netbooků," řekl Michale Dell. „Již nyní máme dohody s mnoha partnery ohledně netbooků, takže by nebylo bezdůvodné očekávat, že bychom v budoucnu chtěli mít menší zařízení pro mobilní internet nebo smartphone."

Michael Dell nicméně neposkytl konkrétnější informace o směřování společnosti v této oblasti. Odmítl také komentovat informaci tchajwanských novin Commercial Times, které uvedly zprávu, že Hon Hai Precision Industry, což je nevětší výrobce elektroniky, obdržel od producenta PC objednávku na výrobu chytrých telefonů.

Tento týden někteří analytici rozebírali akvizici Palmu Dellem, jako možnost rychlého vstupu na trh s telefony a mobilními produkty.

CS24

Dell ke spekulacím řekl, že skupování ostatních společností zůstává možností pro expanzi na trhu s chytrými telefony, ale současné akviziční zájmy se soustředí do jiné oblasti.

Zdroj: IDG News Service