Hlavní navigace

Dell představil nový smartphone Mini 3 s Androidem

15. 11. 2009

Sdílet

Dell se rozhodl vstoupit na trh se smartphony a to se svým modelem označeným jako Mini 3. Označení vzbuzuje asociaci s jím nabízenými modely netbooků, u nichž modelové číslo označuje velikost obrazovky. Nejinak je to i u tohoto přístroje.

Dell se bude snažit uspět na trhu, kde je poměrně intenzivní konkurence, nicméně podle analytiků Gartneru jsou právě vyhlídky Androidu v horizontu následujících třech let mezi mobilními operačními systémy nejlepší a v roce 2012 by Android měl být druhým nejrozšířenějším mobilním OS hned po Symbianu. Více viz článek Gartner: Android porazí iPhone, Windows Mobile i BlackBerry.

Model Mini 3 od Dellu se začne prodávat ještě během tohoto měsíce v Číně a v prosinci pak v Jižní Americe, následně se pak uvažuje i o prodeji v USA. Kdy by se tento smartphone měl dostat do Evropy není dosud známo. Co se týká parametrů Dellu Mini 3, je zatím potvrzeno, že bude disponovat 3,2 Mpx fotoaparátem, 3,5“ dotykovým TFT displejem s virtuální klávesnicí, podporou 3G sítí, Wi-Fi, USB, Bluetoothem nebo také GPS modulem. Cena zatím nebyla oznámena, ale očekává se, že v USA se bude nabízet za 450 – 500 dolarů.