Hlavní navigace

Dell představuje svou odpověď na Macbook Air - ultratenký notebook Adamo

17. 3. 2009

Sdílet

Dell dnes konečně představuje své záhadné Adamo – luxusní notebook, který je reakcí společnosti na nedávný rozvoj odvětví ultratenkých laptopů typu MacBook Air.

Dell vstupuje na trh s ultratenkými notebooky se svým luxusním strojem Adamo

Ultratenké Adamo je díky svému designu a nízké hmotnosti možné držet pouze několika prsty a snadno jej přenášet. V nejtenčím místě má 16,39 mm, přičemž váží přibližně 1,8 kilogramu a disponuje 13,4 palcovým displejem. S cenou začínající u hranice 2000 amerických dolarů však není právě nejdostupnější běžným uživatelům.

 

Dell k této věci dodává: „Je určen pro zámožné zákazníky, kteří chtějí jít s dobou a ukázat okolí svůj úspěch a styl. Potenciální kupec pravděpodobně nosí drahé hodinky, značkové oblečení a my doufáme, že od nynějška vlastní i naše Adamo.“

 

Do základní výbavy notebooku Adamo patří 128GB SSD uložiště dat, úsporný procesor Intel Core 2 Duo SU9300 kmitající na frekvenci 1.2Ghz a 2GB DD3 operační paměť. Dražší verze Dell Adamo prodávaná za 2699 USD disponuje 1.4GHz procesorem Intel Core 2 Duo SU9400 a 4GB DD3 pamětí. Součástí notebooku není optická mechanika, ale Dell nabízí jako doplňující vybavení externí DVD-RW a Blu-ray mechaniky, nechybí ale ani externí pevné disky s kapacitou až 500GB. Dell Adamo bude dodáván s 64-bitovým operačním systémem Windows Vista.

 

Byl pro vás článek přínosný?