Hlavní navigace

Dell v obchodech Tesco

26. 12. 2007

Sdílet

Ano, čtete správně. Dell dnes oznámil, že uzavřel s obchodním řetězcem Tesco strategickou dohodu, a od ledna 2008 tak v hypermarketech Tesco nenajdete vedle potravin také výpočetní techniku Dell.

Dell si od tohoto kroku slibuje větší nárůst prodejů u široké veřejnosti, což samozřejmě znamená větší zisky. Tesco, které z každého obchodu inkasuje několik procent, si také jistě nemůže stěžovat. Připomínám, že Dell je jedním z největších výrobců počítačových sestav a notebooků na světě.


Připravovaný prodej produktů Dell v hypermarketech a obchodních domech se týká celé Evropy Českou Republiku nevyjímaje. Ta je naopak společně s Velkou Británií, Irskem, Slovenskem a Poslskem jednou z prvních zemí, kde se nový projekt rozjíždí už od příštího měsíce. Zbylé evropské země, kde má Tesco své prodejny, mají brzy následovat.

Tesco se stává prvním řetězcem na starém kontinentu, který bude produkty Dell prodávat. Dosud měl Dell takovouto domluvu pouze s několika řetězci na území USA a Kanady. Celkový počet prodejen, kde je možné si produkty Dell zakoupit, by se po rozšíření měl zvýšit na více jak 10 000 prodejen.

- - Tomáš Šulc