Hlavní navigace

RTS Demigod slaví úspěch

30. 4. 2009

Sdílet

Strategie Demigod je třetí nejprodávanější hrou ve Spojených státech amerických. Navzdory obrovské míře pirátství.

Opravdu husarský kousek se povedl autorům strategie Demigod. Těmi je studio Gas Powered Games, které využilo služeb menšího vydavatele Stardock a kromě krabicových verzí hru distribuuje především přes digitální platformu Stardocku. 

Stardock je také pověstný tím, že do svých her zásadně neimplementuje protipirátskou ochranu. A krátce po vydání Demigodu se zdálo, že se jim tato strategie šeredně vymstí. Zatímco se na serverech této multiplayerové strategie pohybovaly stovky tisíc evidentních pirátů, prodeje nebyly nijak úchvatné. Navíc docházelo k přetěžování serverů, jelikož s takovým náporem lidí s nelegálními kopiemi nikdo nečekal.

Zdálo se tak, že přílišná benevolentnost nebude slavit úspěch. Opak je ale opět pravdou. Demigod se zcela nečekaně dostal na třetí místo nejprodávanějších počítačových her na velkém trhu Spojených států amerických. A podle všeho může stoupat ještě výše. 

Hráči tak zjevně opět ocenili přístup Stardocku, který je nešikanuje s nejrůznějšími ochranami, které stejně ze všeho nejvíce postihují právě hráče, kteří si hru zakoupili legálně.

CS24

Recenzi povedeného Demigodu vám přineseme již zanedlouho.

Zdroj: Gamesindustry