Hlavní navigace

Demoverze Braid - moderní logický rychlík

19. 4. 2009

Sdílet

Tahle skákačka křížená s logickým rychlíkem je jednou z nejoriginálnějších za poslední léta. Spočívá totiž na principu manipulace s časem, a to velice zábavné!

Princezna kamsi zmizela. To je zápletka podobných skákaček a logických záležitostí. Takový Mario, slavný instalatér z jedné z nejpopulárnějších her na světě, by zvolil metodu přeskakování propastí a skákání na krunýře želv za účelem je zlikvidovat. Ovšem Tim, hrdina velice dobře přijímaného titulu Braid, který už je dostupný pro Xbox 360 a bude i pro počítače, volí jinou metodu. Manipuluje totiž čas. Kdo nyní myslí na Prince of Persia, je vedle jak ta jedle. Sice také můžete přetáčet čas zpět, ovšem autoři zvolili pro každý ze šesti dvourozměrných světů, na které v Braid narazíte, zcela odlišný princip práce s časem. 



Někdy se dá manipulovat pouze s určitými prvky úrovní, jindy se zase z Tima oddělí jeho stín a sbírá dopředu kousky skládačky. Braid je zkrátka velice originálním počinem, který je hodně zábavný zejména díky inovativnímu a skvělému ovládání. Často je nutné přemýšlet několik kroků dopředu. Je však třeba říct, že hra nedává zase tolik zabrat a rozhodně nefrustruje. Naopak, když už něco vyřešíte, praštíte se do čela s výkřikek "a jo!". Určitě vyzkoušejte aspoň demoverzi, ze které si o hře uděláte více než dobrý obrázek.

 

Stáhnout demo Braid

 

 

 

 

CS24