Hlavní navigace

Deset tipů pro pokročilé vyhledávání na Googlu - 1.díl

25. 8. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Tyto tajné triky vám pomohou rychleji najít to, co hledáte.

Je úplně jedno, jak moc dobří jste při vyhledávání pomocí internetového vyhledávače Google – vždy se totiž máte co učit, protože Google neustále vyvíjí další a další možnosti a vylepšení, které vám mají usnadnit a urychlit vyhledávání na Internetu. Tento neustálý vývoj je asi nejlépe vidět na internetovém prohlížeči Google Chrome, v němž může Google integrovat své možnosti vyhledávání nejsnáze, protože se jedná o jeho, resp. jím vyvíjený prohlížeč. Chcete-li si vylepšit své schopnosti vyhledávání na Internetu nebo se třeba jen dozvědět tajné tipy a triky pro vyhledávání na Internetu, pak vítejte a pusťte se do čtení!

Zobrazení verze stránky uložené ve vyrovnávací paměti cache

Když skočíte do stroje času provozovaného firmou Google, uvidíte, jak vypadal web ve chvíli, kdy jej naposledy Google zachytil

O tom, že Google ví takřka vše, se můžete velmi snadno přesvědčit i s ohledem na starší verze hledaných webů. Když klepnete na ikonku malé šipky, která se nachází pod konkrétním výsledkem vyhledávání vedle internetové adresy odkazu, pak máte možnost dostat se k verzi internetové stránky, která je uložena ve vyrovnávací paměti cache. Následně se vám zobrazí statické zobrazení webu v té podobě,v jaké jej naposledy zachytil robot Googlu.

Tento typ zobrazení oceníte zejména tehdy, pokud potřebujete získat rychlý náhled webové stránky, protože se v tomto případě načítá pouze verze uložená na serverech Googlu namísto verze standardně obsahující různé reklamy. My osobně používáme tuto verzi tehdy, pokud je web nedostupný kvůli jeho problémům v konektivitě v síti.

Kromě možnosti Archiv, která se používá právě pro zobrazení verze internetové stránky uložené ve vyrovnávací paměti, jste si možná povšimli ještě možnosti Podobné. Této volbě se budeme věnovat v následujícím tipu.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?