Hlavní navigace

Digitálně.tv poradí, jak na digitální televizní vysílání

6. 12. 2008

Sdílet

Nedávno byl spuštěn web o přechodu na digitální televizní vysílání. Na adrese Digitálně.tv najdou uživatelé zajímavé informace o procesu digitalizace v České republice.

CS24

Na webové adrese Digitálně.tv byl spuštěn oficiální informační web o přechodu na digitální televizní vysílání v České republice. Ten je součástí státní informační kampaně a jeho cílem je pomoci těm divákům, kteří hledají prakticky orientované informace o všech možnostech příjmu digitální televize. Zejména se pak bude hodit těm divákům, kterých se dotkne postupné vypínání zemských analogových televizních vysílačů.


Na titulní straně webu najde čtenář odpovědi na otázky, proč se vlastně na digitální vysílání přechází, koho se digitalizace týká a co musí udělat pro to, aby mohl i po vypnutí analogových vysílačů dále přijímat televizní signál. Důležitou součástí je také interaktivní mapa České republiky. Díky jejímu barevnému rozlišení například čtenář snadno zjistí, zda se v jeho regionu blíží termín vypnutí analogového vysílání.





Nechybí ani přehledné fotografické návody zapojování set-top-boxů, a to pro všechny čtyři typy digitálního vysílání – zemské (http://www.digitalne.tv/pozemni-vysilani/), satelitní (http://www.digitalne.tv/satelitni-vysilani/), kabelové (http://www.digitalne.tv/kabelove-vysilani/) a přes protokol IPTV (http://www.digitalne.tv/vysilani-pres-iptv/). Ke všem těmto typům vysílání jsou připraveny aktuální speciály se základními informacemi o jejich výhodách a nevýhodách, digitálních přijímačích a anténách, placených službách apod.

Web Digitálně.tv kromě odkazu na telefonní informační linku o digitalizaci s číslem 800 90 60 30 nabízí svým čtenářům také „digitální poradnu“ (http://www.digitalne.tv/poradna/zeptejte-se/), přes niž se dotazy dostanou přímo k provozovatelům digitálních sítí nebo konkrétních televizních stanic. Obsah webu bude pravidelně aktualizován a doplňován o novinky, které bude proces digitalizace postupně přinášet.

- - Čestmír Žák